Anna me kerromme

Fanny, 21, Espoo

Käyttää lahjakortit

K- tai S-ryhmän liikkeisiin ostaakseen jotain pientä kivaa itselle.

Konkreettinen tapa vaikuttaa osana aktiivista elämää

Aktiivinen ja energinen Fanny opiskelee kauppatieteitä Aalto-yliopistossa ja työskentee kahvilassa osa-aikaisesti. Aktiiviseen arkeen kuuluu kiinteänä osana myös urheilu. ”Harrastin vuosia kilpacheerleadingia, mutta jouduin hiljattain lopettamaan sen ajan puutteen vuoksi. Käyn kuitenkin salilla neljä kertaa viikossa ja lisäksi pelaan tennistä”, Fanny kertoo. ”Olen aika kunnianhimoinen, joten arjessa on pakostakin aika paljon rutiineja. Yleensä käyn aamusalilla, jonka jälkeen on ohjelmassa opiskelua joko kotona tai yliopistolla. Illalla sitten käyn töissä tai vietän aikaa kavereiden kanssa.”

Jaakko 35, Helsinki

Käyttää lahjakortit

Vaatteisiin Zalandolta ja urheiluvälineisiin XXL:ltä

Konkreettinen tapa vaikuttaa osana aktiivista elämääJaakon perheessä kauppareitti suunnitellaan tehtävien mukaan

Helsinkiläisen Jaakon motto on ”vierivä kivi ei sammaloidu”. Pohdiskeleva perheenisä laittaa aina sata prosenttia ajatuksistaan siihen, mitä on kulloinkin tekemässä. ”Olen aikalailla äärirajojen ihminen. Tämä tulee esille esimerkiksi extremeurheiluharrastuksissani. Lisäksi minulle on tärkeää pysyä ajantasalla kaikista asioista.”, Jaakko kertoo.

Janne, 30, Keuruu

Käyttää lahjakortit

Vaatteisiin H&M:ltä

Mysteerishoppaus ja paikalliset tehtävät ovat Jannen mieleen

Keuruulla vaimonsa ja kissansa kanssa asuva Janne valmistui hiljattain filosofian maisteriksi ja päivät kuluvat tällä hetkellä jyväskyläläisessä koulussa viittomakielen ohjaajana. Vapaa-ajalla Jannen löytää luovien harrastusten parista, sillä Janne laulaa kuorossa, soittaa trumpettia bändissä ja harrastaa taidemaalausta.

Kristoffer, 40, Helsinki

Käyttää lahjakortit

Tällä hetkellä keräilee vaan pisteitä ja euroja, todennäköisesti lunastaa elämyksiin tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen

Yhteiskunnalliset ja ajankohtaiset kyselyt ovat suosikkeja

Muun muassa Mtv:ltä, Subilta, Radio Novalta ja Sävelradiosta tuttu juontaja opiskelee tällä hetkellä web desiginia ja on juuri haastatteluhetkellä aloittanut uuden työprojektin Radio Voimassa. Mukaan mahtuu myös töitä juontajana ja markkinoinnin parissa sekä esimerkiksi mainosten tekoa ja häiden seremoniamestarina toimimista.erkiksi teatterin tai konserttien muodossa.

Vapaa-ajalla Kristofferin saattaa löytää Hyötykasviyhdistyksen parista leipomassa juureskakkua tai ihmisoikeusasioiden parissa. ”Ihmisoikeudet ja ympäristö ovat minulle tärkeitä asioita. Olen mukana Helsinki Pride -yhteisön hallituksessa, sillä tasa-arvo ja kaikkien ihmisten hyväksyminen sellaisena kuin he ovat, on minulle tärkeää. Myös ympäristöasiat kiinnostavat ja kuulun myös Hyötykasviyhdistyksen hallitukseen.”, Kristoffer kertoo.

Satu, 33, Kuopio

Käyttää lahjakortit

Ruokakauppoihin

Yritysten kyselytulosten perusteella tekemien toimenpiteiden näkeminen palkitsee

Postilla työskentelevä Satu tykkää viettää vapaa-aikaansa ulkoillen, liikkuen, eläinten parissa sekä poikaystävän kanssa elokuvia ja tv-sarjoja katsellen. Vaikuttaminen oli Satulle tuttua jo ennestään. ”Olin aiemmin ollut mukana jossakin vastaavassa palvelussa, mutta tehtäviä ei pahemmin tullut. Kiinnostuin Crowstista nähtyäni mainoksen somessa ja jäin koukkuun”, Satu nauraa. Nyt reilun vuoden käytön jälkeen Satu on Dragon, eli saavuttanut Crowstin korkeimman tason, jolla hän ansaitsee kaikista vastaamistaan kyselyistä 50 % normaalia suuremman palkkion.

Sirpa, 60, Turku

Käyttää lahjakortit

Kerää Ikea-lahjakortteja kaapin ostoa varten

Kyselyihin vastaaminen laajentaa näkökulmia

Åbo Akademin toimistoemäntänä työskentelevälle Sirpalle perhe ja ystävyyssuhteet ovat lähellä sydäntä. Aikuiset lapset ovat jo muuttaneet pois kotoa, joten vapaa-aikana ystävät kutsutaan Sirpan ja hänen aviomiehensä kotiin pitkän kaavan illalliselle tai lähdetään kulttuuririentoihin esimerkiksi teatterin tai konserttien muodossa.

Uteliaan ja kokeilunhaluisen Sirpan harrastuksiin kuuluu myös puutarhanhoitoa, liikuntaa ja marttatoimintaa. Sirpa kertoo myös erikoisemmasta harrastuksestaan post crossingista, jossa postikortteja lähetellään tuntemattomille ihmisille ympäri maailman. Lemmikkinä kotona on kissa. ”Haluan laajentaa näkökulmiani ja samasta syystä päädyin Crowstinkin pariin. Huomasin bussissa mainosvideon ja yllytyshulluna kiinnostuin kokeilemaan sovellusta. Sen jälkeen olen käyttänyt Crowstia ahkerasti!”, Sirpa kertoo.

Miksi alkaa Crowsteriksi?