Kristoffer 40, Helsinki

Käyttää lahjakortit

Tällä hetkellä vain keräilee pisteitä ja euroja, todennäköisesti lunastaa elämyksiin tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen

Yhteiskunnalliset ja ajankohtaiset kyselyt ovat suosikkeja

Muun muassa Mtv:ltä, Subilta, Radio Novalta ja Sävelradiosta tuttu juontaja opiskelee tällä hetkellä web desiginia ja on juuri haastatteluhetkellä aloittanut uuden työprojektin Radio Voimassa. Mukaan mahtuu myös töitä juontajana ja markkinoinnin parissa sekä esimerkiksi mainosten tekoa ja häiden seremoniamestarina toimimista.

Vapaa-ajalla Kristofferin saattaa löytää leipomasta juureskakkua Hyötykasviyhdistyksen kanssa tai työskentelemästä ihmisoikeusasioiden parissa. ”Ihmisoikeudet ja ympäristö ovat minulle tärkeitä asioita. Olen mukana Helsinki Pride -yhteisön hallituksessa, sillä tasa-arvo ja kaikkien ihmisten hyväksyminen sellaisena kuin he ovat, on minulle tärkeää. Myös ympäristöasiat kiinnostavat ja kuulun myös Hyötykasviyhdistyksen hallitukseen.”, Kristoffer kertoo. Aktiiviseen, ja joka päivä erilaiseen arkeen kuuluu myös 3-5 kertaa viikossa HIIT-treenit sekä kenguruhyppely Kangoo Jumps -kengillä. ”Olen melkein kaksimetrinen näiden Kangoo Jumps -kenkien kanssa ja jengi aina katsoo, että mitä toi tekee”. Kristoffer nauraa kertoessaan harrastuksestaan. Kun rauhoittumiseen jää aikaa, Kristoffer katselee Netflixiä avopuolisonsa Markon kanssa tai hankkii elämyksiä kaveriporukalla.

Crowstista Kristoffer kuuli siskoltaan, joka suositteli sovelluksen lataamista. Siitä lähtien sovellusta on tutkailtu päivittäin uusien tehtävien varalta. ”Pidän sekä kyselyistä, joihin voi vastata mistä vain, että paikkasidonnaisista tehtävistä. Missä tahansa tehtävinä kyselyt, joissa on saanut kertoa mielipiteensä mainoksiin liittyen, ovat olleet mielenkiintoisia, koska niissä saa vaikuttaa lopputulokseen ja nähdä mainoksen esimerkiksi myöhemmin telkkarissa. Paikkasidonnaisten tehtävien tekeminen on jännää etenkin, jos menen tekemään tehtävää kauppaan tai kahvilaan jossa käyn muutenkin. Tällöin olen kuin ´secret agent´.” Kristoffer intoilee ja jatkaa: ”toisaalta esimerkiksi työkeikalla toisella paikkakunnalla on kiva bongata tehtäväpaikkoja ja sitä kautta mennä tutustumaan uusiin paikkoihin”. Yksittäisistä kyselyistä Kristofferin suosikkeja ovat olleet yhteiskunnalliset ja ajankohtaiset kyselyt, kuten Viikon juttu -kysely Amazonin metsäpaloihin liittyen.

”Joskus on mahtavaa kun intensiivisissä työhommissa puhelimeen kilahtaa ilmoitus uudesta tehtävästä. Kyselyyn vastaamalla saa juuri sopivan muutaman minuutin breikin töistä ja ajatukset hetkeksi muualle.”

Crowstin käytöstä on tullut Kristofferille hauska harrastus kaupungilla liikkuessa, jonka parissa ei ole hauskoilta sattumuksilta vältytty. ”Kerrankin menin tekemään tehtävää kenkäkauppaan, mutta huomasin vasta perillä, että paikassa on suurimmaksi osaksi naisten kenkiä. Keksin siinä sitten hyvät peitetarinat sille, miksi ylipäätään olen siellä”, Kristoffer nauraa. Kyselyihin, joihin voi vastata missä vain Kristoffer vastaa enimmäkseen kotona puhelinta selaillessa tai esimerkiksi työkeikalla saadakseen ajatukset muualle. ”Joskus on mahtavaa kun intensiivisissä työhommissa puhelimeen kilahtaa ilmoitus uudesta tehtävästä. Kyselyyn vastaamalla saa juuri sopivan muutaman minuutin breikin töistä ja ajatukset hetkeksi muualle.”, Kristoffer sanoo.

Parasta Crowstissa on Kristofferin mielestä mahdollisuus vaikuttaa. ”En itse pelaa mitään puhelimella tai käytä aikaa sellaisiin asioihin, mutta Crowst on hyvä sovellus aikuiselle. Tehtäviä voi tehdä missä vaan ja kerrytellä euroja omalla aktiivisuudella.”, hän toteaa ja jatkaa ”Kyllä kannattaa ottaa appi viikoksi kokeiluun. Se pysyy siellä puhelimessa ja voit käyttää sitä silloin kuin haluat. Vaikutat asioihin ja tienaat käymällä samoissa paikoissa, joissa käyt muutenkin. Tämä on hyvä tapa pysyä kärryillä maailman menosta ja vaihtoehto esimerkiksi uutisten selailulle. Käytön voi tuunata niin omannäköiseksi ja tehtävissä on monipuolisesti vaihtoehtoja erilaisille käyttäjille.”

Kristoffer ei ole vielä lunastanut sovelluksesta lahjakortteja, mutta sen tullessa ajankohtaiseksi arvelee joko käyttävänsä lahjakortit elämykseen tai lahjoittavansa eurot Crowstin kautta hyväntekeväisyyteen hyväntekeväisyyslahjakortilla.

Anna maailman
kuulla äänesi