Crowst Oy palveluehdot

Päivitetty 03 elokuuta 2021

(Napsauta tästä nähdäksesi tietosuojakäytännön)

Hei! Kiitos kiinnostuksestasi Crowst-sovellusta kohtaan, hienoa saada sinut mukaan!

Ennen Crowst-mobiilisovelluksen käytön aloittamista, lue Palveluehtomme ja Tietosuojakäytäntömme läpi. Tarvitsemme suostumuksesi molempiin jotta voit käyttää palveluamme ja Crowst mobiilisovellusta. Palveluehtomme ja Tietosuojakäytäntömme ovat yhdenmukaisia GDPR:n (General Data Protection Regulation, EU) kanssa. Ellet hyväksy Palveluehtoja ja Tietosuojakäytäntöä, et voi käyttää Crowst sovellusta / palvelua. Tässä dokumentissa Palveluehdot ovat alussa, jonka jälkeen löydät Tietosuojakäytäntömme.

Tekijänoikeudet, tavaramerkit ja immateriaalioikeudet

Palvelu ja siihen liittyvät ohjelmistot (mukaan lukien Crowst mobiilisovellus, www.crowst.com sivusto, Crowst Dashboard, ja muut tuotteet, kanavat ja niihin liittyvät sisällöt) on suojattu kansainvälisten tekijänoikeus- ja tavaramerkkilakien nojalla. Tekijänoikeudet, tavaramerkit ja immateriaalioikeudet omistaa Crowst Oy. Näiden Palveluehtojen piirissä Crowst pidättää kaikki oikeudet ja omistajuuden Palveluun ja kaikkiin Crowstin tuotteisiin, sisältöihin, ohjelmistoihin ja muihin ominaisuuksiin jotka tarjoamme sinun käyttöösi Palvelun kautta.

Crowst on Crowst Oy:n kansainvälisesti rekisteröity tavaramerkki. Crowst tuote ja palvelu, ominaisuudet ja nimet ovat joko kauppanimiä tai Crowst Oy:n rekisteröityjä tai rekisteröimättömiä tavaramerkkejä. Muut sivuillamme tai palvelussamme mainitut tuotenimet ja yritysten nimet ovat kyseisten toimijoiden omistamia tavaramerkkejä. Ensisijainen tavaramerkki on “CROWST”. Muut tuotenimet ja sloganit saattavat myös olla rekisteröityjä. Kaikki tuote- ja tavaramerkit, niin rekisteröidyt kuin rekisteröimättömät, ovat Crowst Oy:n omaisuutta. Omistajuus tai rekisteröinti alaosastojen, tytäryhtiöiden tai muiden kolmansien tahojen toimesta on ehdottomasti kielletty.

Pääsysi tälle sivustolle tai Palveluun ei tarkoita millään tasolla sitä, että saisit jonkinlaisen lisenssin tai oikeuden käyttää mitään sivustollamme tai Palvelussamme esiintyviä tavaramerkkejä. Tämäntyyppisen oikeuden saaminen edellyttää aina Crowst Oy:n kirjallista ja erillistä suostumusta, tai sen tahon erillistä suostumusta joka omistaa kyseisen tavaramerkin tai oikeuden.

Oikeus palvelun käyttöön

Tämä palvelu ja siihen liittyvät sovellukset ovat ©Crowst Oy yhtiön tekijänoikeuksia ja tavaramerkkejä (tai vastaavien Crowstin yhteistyökumppaneiden, hankkijoiden tai muiden kolmansien osapuolien tekijänoikeuksia).

Kaikki oikeudet joita ei nimenomaisesti ole mainittu ja myönnetty näissä ehdoissa pidätetään. Sisältöjen osittainen tai kokonainen kopiointi ja jäljentäminen, siirto, jakelu ja säilytys sekä varastointi missään muodossa on kielletty ilman Crowstin etukäteen antamaa erillistä lupaa, paitsi näiden ehtojen rajoissa.

Crowst myöntää sinulle luvan käyttää mobiilisovellusta / palvelua tietokoneellasi, mobiililaitteellasi tai muilla samankaltaisilla, käyttöön soveltuvilla laitteilla, ladata palveluun liittyvää materiaalia ja tuloksia, sekä tuottaa kopioita näistä sivuista sekä muista palvelun osista omaan henkilökohtaiseen käyttöösi.

Crowst mobiilisovellusta joka tarjotaan osana Palvelua, sekä sen sisältöä, voi käyttää ainoastaan yksityiseen, ei-kaupalliseen tarkoitukseen näiden ehtojen ja sovellettavaksi tulevien lakien puitteissa.

Huomaathan että tietyt tarjoamamme sovellukset, dokumentit ja/tai palvelut tai niiden osat saattavat sisältää lisä- tai erillisiä ehtoja, kuten ohjelmistojen loppukäyttäjäehtoja jotka kuvataan kyseisten sovellusten, dokumenttien, palveluiden ja/tai osioiden yhteydessä.

Ikäraja

Käyttääksesi Crowst-mobiilisovellusta sinun tulee olla vähintään viisitoista (15) vuotta täyttänyt. Jos olet rekisteröitynyt Crowst-sovelluksen käyttäjäksi aiemmin (ennen 3 elokuuta 2021) ja olet 13-14 -vuotias, voit jatkaa sovelluksen käyttöä normaalisti.

Rekisteröinti ja palvelun käytön lopettaminen

Palvelun käyttö edellyttää rekisteröintiä. Rekisteröityessä hyväksyt ja suostut antamaan totuudenmukaista ja täydellistä tietoa, ja pitämään tiedot ajan tasalla. Väärän tai harhaanjohtavan tiedon antaminen identiteetistäsi on ehdottomasti kielletty.

Ymmärrät että voidaksesi käyttää palvelua mobiililaitteesi tulee olla varustettu GPS-moduulilla sijainnin paikannusta varten. Näiden ehtojen myötä annat myös suostumuksesi laitteesi GPS-datan käyttöön.

Rekisteröityessäsi luot käyttäjänimen, ja myös salasanan jos käytät sähköpostirekisteröitymisen vaihtoehtoa. Voit rekisteröityä myös käyttäen Facebook tai Google tiliäsi, jolloin luot ainoastaan Crowst-käyttäjänimesi. Jos käytät Facebook tai Google-rekisteröitymisen vaihtoehtoa, Crowst ei näe eikä tallenna Facebook tai Google -tiliesi salasanaa.

Olet henkilökohtaisesti vastuussa kaikesta käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi tapahtuvasta palvelun käytöstä. Suojelet käyttäjänimeäsi ja salasanaasi huolellisesti väärinkäytöksiä vastaan, ja informoit Crowstia nopeasti mahdollisissa väärinkäyttötilanteissa.

HUOM: Crowst-mobiilisovelluksen käyttäjänä voit luoda ainoastaan yhden (1) käyttäjätilin sovellukseen. Useiden käyttäjätilien luominen on ehdottomasti kielletty, ja Crowst seuraa jatkuvasti järjestelmän dataa tunnistaen laitteisiin yhdistettyjä käyttäjätilejä. Crowstilla on oikeus poistaa ylimääräiset käyttäjätilit ilmoittamatta asiasta sovelluskäyttäjälle. Käyttäjätiliin ja verifiointiin liittyvissä asioissa Crowstilla on myös oikeus pyytää käyttäjältä todistusta hänen henkilöllisyydestään esimerkiksi skannatun tai valokuvatun virallisen henkilötodistuksen (esim. passi, ajokortti) muodossa. Crowstin pyytäessä henkilötodistusta käyttäjä suostuu toimittamaan todistuksen pyydetyllä tavalla hyväksymällä nämä ehdot.

Voit lopettaa Crowst palvelun käytön ja poistaa Crowst mobiilisovelluksen laitteistasi milloin tahansa. Tämän jälkeen et voi enää kirjautua tai käyttää palvelua. Crowst saattaa lopettaa rekisteröintisi tai rajoittaa palveluun tai sen osiin pääsyäsi, tai toteuttaa mitä tahansa muita aktiviteetteja joita se katsoo puhtaasti oman harkintansa perusteella soveliaaksi, jos käy ilmi että olet rikkonut näitä Palveluehtoja. Crowst saattaa myös lopettaa rekisteröintisi jos et ole käyttänyt palvelua käyttäjätunnuksellasi viimeiseen kuuteen (6) kuukauteen.

Kun rekisteröitymisesi on peruutettu, Crowst muuttaa kaiken sinuun liittyvän henkilökohtaisen datan anonyymiksi tuosta hetkestä eteenpäin, eikä tule enää kohdentamaan sinulle uusia tutkimuksia.

Tehtävät

Crowst tehtävät ovat Crowstin asiakasyritysten luomia ja toteuttamia tutkimuksia, kyselyitä ja tehtäviä. Yritysten intressinä on oppia tuotteista, palveluista, markkinoista ja/tai kuluttajien näkemyksistä. Tehtävät sisältävät kuvauksen ja taustaohjeet siitä, mitä hyväksyttävältä vastaukselta edellytetään, miten vastaus arvioidaan ja millä perusteilla se hylätään. Tehtävillä on myös ennalta asetetut vastausmäärät, mikä tarkoittaa että kukin vastaus arvioidaan niin sisällöllisen laadun (ohjeiden noudattaminen ja vastauksen sisältö) kuin myös ajan ja vastausnopeuden perusteella (kussakin tehtävässä nopeimmat vastaajat asetetun vastaajamäärän puitteissa).

Tehtävät sisältävät yksinkertaisia kysymyksiä, joihin voi vastata eri tavoin kunkin kysymyksen kysymystyypin perusteella. Jotkut tehtävät saattavat myös sisältää kuvan tai kuvien ottamisen osana tehtävää. Crowst-sovelluskäyttäjät eli Crowsterit vastaavat kyselyihin Crowst mobiilisovellusta käyttäen.

Crowst ei koskaan tarjoa asiakasyrityksilleen tehtäviin vastaavien henkilöiden (kuten sinun) henkilökohtaista dataa ilman vastaajan erillistä ja dokumentoitua suostumusta. Crowst-sovelluskäyttäjät eli tehtäviin vastaavat henkilöt ovat Crowstin asiakasyrityksille anonyymejä. Asiakasyritykset eivät voi tunnistaa tai identifioida henkilötasolla ketään tiettyä vastaajaa. Asiakasyritykset näkevät ainoastaan vastaajien yleisen demografisen massadatan ja vastaukset, eivät vastaajien henkilökohtaista (esim. nimi, sähköpostiosoite, jne.) dataa. Katso Tietosuojakäytäntömme jossa kerromme asiasta lisää, tämä osio löytyy myöhemmin tästä samasta dokumentista.

Jotkut tehtävistä on Crowstin itsensä luomia ja toteuttamia. Näissä tapauksissa tarkoituksena on oppia Crowst-sovelluksen käyttäjäkunnasta sekä aktivoida käyttäjiä palvelussa. Tätä palveludataa voimme käsitellä Crowst-palvelun käytön analysoimiseksi. Käsittelyn oikeusperusta on sinun suostumuksesi TAI oikeutetut etumme, kuten sivustomme ja palvelumme monitorointi ja kehittäminen TAI tavallisen liiketoimintamme harjoittaminen.

Tehtävien vastaukset

Ennen tehtävään vastaamista Crowst-sovelluksessa sitoudut lukemaan huolellisesti tehtävään liittyvän kuvauksen ja ohjeet. Jos kyseessä on paikkasidonnainen tehtävä, vastaaja vastaa tehtävään Crowst-sovelluksessa ennalta määritellyssä paikassa (kuten myymälässä, ravintolassa, ostoskeskuksessa, jne.). Toiset tehtävät taas eivät ole sidoksissa mihinkään tiettyyn paikkaan; näihin tehtäviin vastaaja voi vastata mistä vain Crowst-palvelun yleiseen ja maakohtaiseen saatavuuteen liittyvissä rajoissa.

Crowst-sovelluksen kautta osallistujana ja käyttäjänä sitoudut vastaamaan tehtäviin mahdollisimman rehellisesti ja omia ajatuksiasi kuvastaen, pyrkien myös antamaan mahdollisimman laadukkaan, kutakin tehtävän kuvausta mahdollisimman hyvin vastaavan vastauksen. Jokainen vastaus tullaan validoimaan ja vastauksen laatu tarkastetaan 5 työpäivän kuluessa Crowstin toimesta ennen vastauksen hyväksymistä, jonka jälkeen käyttäjä saa kyseiseen tehtävään liittyvät edut.

Käyttäjän aloitettua tehtävän se vanhenee automaattisesti ennalta määritellyn ajan kuluttua niissä tapauksissa joissa käyttäjä ei ole aktiivinen eikä vastaa tehtävän kysymyksiin. Käyttäjä saa Crowst-sovelluksen ruudulle ilmoituksen erääntyvästä ajasta, ja käyttäjä voi aktiivisuudellaan (esim. puhelimen ruutua koskettaen tai jonkin toiminnon tehtävässä toteuttaen) lisätä vastausaikaa niin halutessaan. Jos käyttäjä päättää keskeyttää tehtävän tai se erääntyy sen vuoksi ettei käyttäjä ole aktiivinen, kyseinen tehtävä vapautuu muiden käyttäjien vastattavaksi. Näissä tapauksissa keskeneräinen vastaus menetetään eikä vastaaja ole oikeutettu kyseiseen tehtävään liittyviin etuuksiin.

Jotkut paikkasidonnaisista tehtävistä ovat sellaisia joihin tietty käyttäjä voi vastata ainoastaan kerran kussakin lokaatiossa. Joissain tapauksissa sama käyttäjä saattaa voida vastata useaan kertaan samaan tehtävään. Ohjeet näissä tapauksissa annetaan kyseisen tehtävän ohjeissa. Tehtävissä jotka eivät ole sidoksissa mihinkään tiettyyn paikkaan käyttäjä voi vastata samaan tehtävään yleensä ainoastaan kerran.

Crowstilla on oikeus valvoa ja moderoida kaikkea tehtävien vastauksiin liittyvää materiaalia, poistaa mitä tahansa materiaalia palvelusta tai rajoittaa pääsyä mihin tahansa palvelun osaan milloin tahansa puhtaasti oman harkintansa perusteella. Monitorointi toteutetaan korkean palvelun ja tutkimusdatan laadun varmistamiseksi; olemme Crowstilla sitoutuneet tuottamaan asiakkaillemme validia ja uskottavaa dataa sekä laadukasta palvelua. Puutteellinen, väärä, tehtävänantoa vastaamaton tai epäasiallinen yksittäisten vastausten sisältö vahingoittaa ja heikentää yleisiä tutkimustuloksia ja kokonaistulosten laatua, sekä luonnollisesti asiakkaidemme saamaa palvelukokemusta.

Tehtävien vastaukset, palaute ja muut toimituksesi

Toimittaessasi sisältöä (esim. tehtävien, tutkimusten ja kyselyjen vastauksiasi tai itse luomaasi ja/tai Crowst-palveluun ja julkisiin kanaviin toimittamaasi sisältöä) mille tahansa Crowstin palvelimille esimerkiksi mobiilisovellusta tai sähköpostia käyttäen tai verkkosivujen kautta, hyväksyt että:

 1. Materiaali ei sisällä mitään laitonta, luonteeltaan toisen henkilön yksityisyyttä ja/ tai oikeuksia loukkaavaa sisältöä, tai ei ole muuten luonteeltaan epäsoveliasta kuten (mukaan lukien mutta rajoittumatta seuraaviin) herjaavaa, kunniaa loukkaavaa tai halventavaa. Ottaen huomioon Internetin globaalin luonteen, suostut noudattamaan kaikkia paikallisia lakeja ja sääntöjä liittyen online käyttäytymiseen ja hyväksyttäviksi koettuihin materiaaleihin;
 2. pyrit kohtuullisuuden rajoissa skannaamaan ja poistamaan viruksia tai muita haitallisia tai tuhoavia ominaisuuksia materiaalista ennen materiaalia toimittamista; ja
 3. omistat materiaalin tai sinulla on rajoittamaton oikeus tarjota se Crowstille sekä myönnät Crowstille maailmanlaajuisen, peruuttamattoman, ikuisen, ei-eksklusiivisen, täysin maksetun, rojalti-vapaan ja luovutettavan lisenssin käyttää, kopioida, uudelleen tuottaa ja uudelleen tuotetun, muokata ja muokatun, sekä oikeuden esittää ja näyttää materiaali julkisesti sekä jakaa uudelleen tuotettua sekä modifioituja kopioituja materiaalista julkisesti. Crowst ei koskaan julkisesti toista tai esitä materiaalia joka katsotaan henkilökohtaiseksi dataksi (esim. koko nimesi, sähköpostiosoitteesi, ja mikä tahansa muu henkilötieto josta henkilö voidaan tunnistaa) ilman kyseisen henkilön erillistä ja dokumentoitua suostumusta.Yllä olevat poikkeukset huomioiden Crowst saattaa sisällyttää materiaalin tai mitä tahansa osia tai konsepteja siitä tuotteisiinsa, markkinointiinsa tai kommunikointiinsa ilman mitään kompensaatiota, vastuuta tai velvollisuutta;
 4. sovelluksen, verkkosivujen tai muiden Crowstin kanavien käyttösi ei tuota Crowstin tietojärjestelmille, verkoille, verkkosivustoille, palvelimille, tai mobiilisovelluksille turvallisuus- tai koskemattomuus uhkaa tai vaaraa, myöskään sallimalla muita tunkeutujia toteuttaa tämänkaltaisia toimia, tuoden järjestelmään viruksia tai muita uhkia, tai tuottaen epäsuhtaisen ja kohtuuttoman ison liikennemäärän Crowstin verkkosivuille, infrastruktuuriin tai muihin kanaviin, tai käyttäen mitä tahansa tietokoneohjelmaa, protokollaa, tiedostoa tai laitetta palvelun käytön vahingoittamiseksi tai häiritsemiseksi;
 5. suostut olla ryhtymättä mihinkään toimiin Crowstia vastaan toimittamaasi materiaaliin tai sisältöön liittyen.

Tehtävän hyväksyminen

Jokaisen tehtävän kohdalla Crowst-sovelluksen käyttäjä sitoutuu lukemaan tehtävän kuvauksen ja ohjeet huolellisesti ennen vastaamista, ja vastaamaan kyselyyn ohjeita vastaavalla tavalla. Jokainen vastaanotettu vastaus tullaan tarkastamaan validiteetin, oikeuden, asianmukaisuuden ja laadun näkökulmasta ennen hyväksyntää jonka jälkeen käyttäjä saa tehtävään liittyvät etuudet tai palkinnot. Epäasiallinen ja/tai tehtävänantoa selkeästi vastaamaton kielenkäyttö vapaatekstivastauksissa on pätevä peruste kyseisen vastauksen hylkäämiseen ja jopa käyttäjän käyttäjätilin poistoon Crowst-palvelusta.

Tehtävän osana otettujen kuvien (niissä tehtävissä jotka sisältävät kuvanoton) tulee vastata tehtävänkuvausta ja ohjeita, ja kuvien tulee olla tarkkoja. Esteelliset, sumeat, epätarkat, tai annettuja ohjeita vastaamattomat kuvat johtavat koko vastauksen hylkäämiseen. Tarkoituksellisesti tehtävänantoa vastaamattomat tai väärennetyt kuvat johtavat automaattisesti tehtävän hylkäämiseen, Crowst-käyttäjätilin sulkemiseen ja poistoon Crowst-palvelusta.

Jokaisessa tehtävässä on ennalta asetettu maksimimimäärä otettavia vastauksia. On siis mahdollista, että uudesta tehtävästä kertovan mobiilinotifikaation vastaanottamisen jälkeen tietty vastaaja ei voi vastata jos muut vastaajat ovat olleet nopeampia ja asetettu vastausten maksimimäärä on tullut jo täyteen.

Jokainen vastaus validoidaan ja vastauksen laatu tarkastetaan 5 työpäivän kuluessa Crowstin toimesta ennen vastauksen hyväksymistä, jonka jälkeen käyttäjä saa kyseiseen tehtävään liittyvät etuudet.

Tehtävän etuudet

Crowst tehtävän etuudet voivat olla ainoastaan Crowst pisteitä, rahanarvoinen etuus, tai näiden yhdistelmä. Joissain tapauksissa tehtävään voi liittyä tuotepalkinto (tai etuus tuotteen tai palvelun muodossa), mahdollisuus voittaa palkinto arvonnan kautta, tai jokin muu etuus.

Crowst pisteet ja rahanarvoiset etuudet tallennetaan Crowst-sovelluksen käyttäjätilille. Rahanarvoinen etuus voidaan lunastaa ainoastaan lahjakortteina Crowst-sovelluksessa valittuun myymälään tai liikkeeseen 10€ tai 20€ arvoisina summina. Sovelluksessa kullakin hetkellä tarjolla oleva lunastusmäärä riippuu siitä, kuinka paljon arvoa vastaaja / osallistuja on kerryttänyt tehtäviin osallistumisensa kautta ja mitkä vaihtoehdot (10€, 20€) sen perusteella on kullakin hetkellä saatavilla. Sovelluskäyttäjä voi valita sähköisten lahjakorttien tai fyysisten lahjakorttien välillä. Sähköiset lahjakortit toimitetaan sähköisesti (esim. sähköpostitse), ja fyysiset lahjakortit postitetaan kirjepostissa lunastajan antamaan osoitteeseen. Saatavilla olevat lahjakortit ja niiden tyypit voivat vaihdella eri markkinoilla ja maissa. Paikallinen postilaitoksen postin jakeluaikataulu voi myös vaikuttaa fyysisten lahjakorttien toimitus- ja jakeluaikoihin.

Sovelluskäyttäjä lunastaa lahjakortin Crowst-mobiilisovelluksessa. Crowst antaa Crowst-sovelluksen käyttäjille ohjeita erityisistä tai poikkeavista etuuksista tarvittaessa tapauskohtaisesti kyseisen tehtävän kuvauksessa ja ohjeissa.

Crowstilla on seitsemän (7) Crowster-tasoa, jotka ilmaisevat kunkin vastaajan / osallistujan sijoituksen heidän aktiivisuutensa ja toimintansa perusteella: Egg, Duckling, Sparrow, Peacock, Eagle, Phoenix ja Dragon. Kolmella ylimmällä tasolla osallistuja ansaitsee kertoimia, jotka vaikuttavat tehostavasti ansaittuihin pisteisiin ja rahanarvoiseen etuuteen. Osallistuja kerryttää näitä molempia osallistumalla ja vastaamalla erilaisiin tehtäviin. Jos osallistuja on toimeton 3kk tai kauemmin, eli ei vastaa Crowst-tehtäviin 3kk aikana, hän vaipuu ”horrokseen” (Sleeping Mode). Tämä tarkoittaa, että osallistuja menettää tilapäisesti hänen tasoonsa kuuluvan kerroin-etuuden jos hän on jollakin kolmesta korkeimmasta tasosta (Eagle, Phoenix tai Dragon). Osallistuja / Crowster voi palauttaa kerroinetuutensa vastaamalla vähintään kahteen Crowst-tehtävään 3kk sisällä. Katso lisää pisteistä seuraavassa osiossa.

Suomen Ennakonperintälain perusteella rahanarvoiset etuudet ovat verotettavaa tuloa, siten kuin Erikseen ilmoitettavista tulolajeista säädetään (Palkkojen tulolajit: 300-sarja). Verotus toteutetaan noudattaen ”Muun veronalaisen ansiotulon” verotuskäytäntöä (koodi 316). Käytännössä tämä tarkoittaa, että veroa ei peritä jos kumulatiivinen, kalenterivuoden aikana yhteenlaskettu lahjakorttien lunastusarvo ei ylitä 100 euron summaa. Jos tämä yhteenlaskettu summa kalenterivuonna ylittää 100€, Crowst raportoi osallistujalle suoritetut etuudet Tulorekisteriin. Lisätietoa tästä löydät virallisilta sivuilta: https://www.vero.fi/tulorekisteri/yritykset-ja-organisaatiot/suorituksen-maksajat/palkkatiedot/palkkojen-tulolajit/palkkojen-tulolajit-300-sarja/

Laki siis velvoittaa Crowstin ilmoittamaan henkilötiedot Tulorekisteriin niiltä osallistujilta / Crowstereilta, joiden yhteenlaskettu, kumulatiivinen lahjakorttien lunastusarvo ylittää kalenterivuonna 100€. Tätä ilmoitusta varten tarvitsemme osallistujan / Crowsterin koko nimen sekä suomalaisen henkilötunnuksen. Ellei osallistujalla ole suomalaista henkilötunnusta, hänen tulee antaa hänen kotimaansa / muussa maassa rekisteröity henkilötunnus. Ellei käyttäjä toimita näitä tietoja Crowstin pyynnöstä, Crowst ei voi maksaa etuuksia 100€ kalenterivuodessa ylittävältä osalta. Osallistuja / Crowster on vastuussa siitä, että hän toimittaa aidot, oikeat ja validit tiedot. Tarkoituksellisesti väärinannetut, puutteelliset tai harhaanjohtavat tiedot raportoidaan poliisille.

Crowst pisteet

Sovelluksen käyttäjä saa kaikista suoritetuista ja hyväksytyistä tehtävistä Crowst pisteitä kunkin tehtävän ohjeiden ja kuvauksen perusteella. Kertyneet Crowst pisteet määrittävät kullakin hetkellä osallistujan Crowst tason. Korkeammat Crowst pisteet mahdollistavat osallistujan nousun korkeammille Crowst tasoille, joilla osallistuja voi päästä nauttimaan kertoimien eduista. Kertoimet vaikuttavat suoritettujen ja hyväksyttyjen tehtävien myötä ansaittuun arvoon ja Crowst pisteiden määrään. Tasot joilla osallistuja pääsee nauttimaan kertoimista ovat Eagle (kerroin x15%), Phoenix (kerroin x25%) and Dragon (kerroin x50%).

Jos osallistuja on toimeton 3kk tai kauemmin, eli ei vastaa Crowst-tehtäviin 3kk aikana, hän vaipuu ”horrokseen” (Sleeping Mode). Tämä tarkoittaa, että osallistuja menettää tilapäisesti hänen tasoonsa kuuluvan kerroin-etuuden jos hän on jollakin kolmesta korkeimmasta tasosta (Eagle, Phoenix tai Dragon). Osallistuja / Crowster voi palauttaa kerroinetuutensa vastaamalla vähintään kahteen Crowst-tehtävään 3kk sisällä. Mikä osallistuja osallistuu säännöllisesti erilaisiin tehtäviin, ”horros” (Sleeping Mode) ei koskaan aktivoidu.

Crowst pidättää oikeuden tarkastaa ja uudelleen määrittää Crowst tasojen ominaisuuksia, etuuksia ja Crowst pisteisiin liittyviä toimintoja. Crowst pisteet alkavat kertyä Crowst-sovelluksen asennuspäivästä (”hatching date”) alkaen, perustuen osallistujan aktiivisuuteen ja hyväksyttyihin vastauksiin.

Kulut

Palvelun käyttäminen mobiilisovelluksella eli Crowsterina / osallistujana toimiminen on ilmaista.

Palvelun käytöstä saattaa aiheutua osallistujalle muita kuluja, kuten mobiili ja/tai Internet palveluiden, verkon tai muun telekommunikaatiopalvelun, teleoperaattorin tai muun palveluntarjoajan toimittamat maksut. Näihin sisältyy ilman rajoituksia mobiili laajakaista, Internet, SMS, MMS, WAP selaus ja muut palvelut jotka vaativat sähköisen tietoverkon tai mobiilidatapalveluiden käyttöä. Crowstilla ei ole mitään vastuuta näistä kuluista tai maksuista. Nämä ovat täysin osallistujan ja teleoperaattorin / muun palvelutarjoajan välisiä asioita, ja heidän tarjoamansa palvelut ovat kyseisen palveluntarjoajan vastuulla.

Palvelun saatavuus

Voi olla ettei palvelu ole saatavilla joissain maissa, alueilla tai kaupungeissa, ja se saatetaan tarjota ainoastaan tietyillä kielillä. Palvelu saattaa olla riippuvainen tiettyyn verkkoon; osallistujaa suositellaan ottamaan näissä tapauksissa yhteyttä verkkopalvelun tarjoajaan.

Crowst pidättää oikeuden muuttaa, parantaa tai korjata palvelua puhtaasti oman harkintansa perusteella. On mahdollista, ettei palvelu ole saatavilla huoltokatkojen aikoina tai muina palvelun kehittämiseen liittyvinä aikoina.

Crowst saattaa myös päättää lopettaa palvelun tai minkä tahansa osan siitä puhtaasti oman harkintansa perusteella. Näissä tapauksissa osallistujia tiedotetaan etukäteen.

Muiden kanssa toimiminen

Tällä hetkellä tai tulevaisuudessa osallistuja / Crowster saattaa pystyä kommunikoimaan tai toimimaan muiden palvelun käyttäjien kanssa Crowstin palvelussa tai kanavissa. Osallistujana / Crowsterina hyväksyt ja ymmärrät että tällaisessa kommunikoinnissa ja vuorovaikutuksessa Crowst on erillinen osapuoli jolla ei ole osuutta kommunikointiin, ja että kommunikointi ja vuorovaikutus on täysin sinun ja muiden osallistujien / Crowstereiden välistä toimintaa.

Osallistuja voi halutessaan paljastaa tietoja itsestään osallistumalla oman sisällön julkaisuun Crowstin julkisten kanavien kautta. Osallistujana ymmärrät, että henkilötiedot, jotka lähetät julkaistaviksi sivustomme tai muiden julkisten kanavien kautta (esim. sosiaalinen media, julkiset foorumit, blogit, keskusteluryhmät), voivat olla saatavilla internetin välityksellä kaikkialla maailmassa. Me emme Crowstilla voi estää tällaisten henkilötietojen käyttöä (tai väärinkäyttöä) muiden henkilöiden tai toimijoiden toimesta. Tällaisille henkilötiedoille ei voida taata yksityisyyttä tai luottamuksellisuutta. Katso myös Tietosuojakäytäntömme myöhemmin tässä samassa dokumentissa asiaan liittyen.

Käyttäjän poistaminen Crowstista

Me Crowstilla uskomme normaaliin, fiksuun tapaan toimia. Tämä tarkoittaa että osallistujana / Crowsterina, käytäthän palvelua noudattaen soveltuvia lakeja, ehtoja ja hyviä tapoja; älä toimita tai esitä laitonta, loukkaavaa, herjaavaa, pornografista, vainoavaa tai muuten sopimatonta materiaalia; kunnioita toisten yksityisyyttä; hanki kaikki luvat, lisenssit ja täytä muut ehdot joita saatat tarvita laillisen oikeuden hankkimiseksi materiaalin tai tiedon toimittamiseen; älä levitä tai postaa spämmiä, tiedostoja tai muuta joka saattaa haitata tai vaurioittaa palvelua tai palvelun käyttäjien etuja tai omaisuutta.

Jos osallistuja / Crowster väärinkäyttää Crowstin palvelua tai sovellusta, aiheuttaa mitä tahansa harmia Crowstille tai Crowstin Yhteistyökumppaneille tai Asiakkaille (esimerkiksi epäasiallista kieltä vastauksissa käyttäen), Crowst pidättää oikeuden poistaa kyseinen osallistuja välittömästi palvelusta ja ilman erillistä ilmoitusta.

Crowstilla on oikeus lopettaa osallistujan oikeus palvelun käyttöön ilman ilmoitusta milloin tahansa, mistä tahansa syystä jonka Crowst puhtaasti oman harkintansa perusteella kokee asianmukaiseksi ja erityisesti jos Crowsterina rikot näitä ehtoja, käytät palvelua laittomalla tavalla, tai tavalla jonka Crowst näkee epäasianmukaisena, esimerkiksi kaupallisen toiminnan näkökulmasta tai siinä tapauksessa että Crowst huomaa epätavanomaisen vilkasta liikennettä Crowstin sivuille tietystä IP osoitteesta / IP osoitteista.

Vastuun rajoittaminen

Palvelu tarjotaan “siten kuin se on” ja “siten kuin se on saatavilla”. Crowst ei takaa että palvelu on keskeytymätön tai vapaa vioista tai viruksista. Crowst pidättää oikeuden uudistaa ja päivittää palvelua sekä sen sisältöä tai peruuttaa pääsyn palveluun mihin aikaan tahansa. Minkäänlaista takuuta, ei ilmaistua eikä vihjattua, anneta. Osallistujana / Crowsterina hyväksyt ja vahvistat että palvelun käyttö on täysin oma riskisi.

Crowst ei ole vastuussa mistään suorasta, epäsuorasta, oheislaatuisesta, rankaisuluonteisesta tai seuraamuksellisista vahingoista jotka johtuvat palvelun käyttämisestä tai kyvyttömyydestä käyttää palvelua, myöskään siinä tapauksessa että Crowstia on neuvottu tai annettu tiedoksi kyseisten seuraamusten tai vaurioiden mahdollisuus.

Suojaus ja hyvitys

Osallistujana / Crowsterina suostut puolustamaan, hyvittämään ja kohtelemaan Crowstia vahingoittamatta ja harmia aiheuttamatta kaikentyyppisten kolmansien osapuolten vaateiden näkökulmasta, sekä arviointien, tappioiden, kulujen ja vahinkojen näkökulmasta jotka johtuvat siitä että i) toimit näiden ehtojen vastaisesti, ii) rikot tai loukkaat mitä tahansa immateriaalista oikeutta tai omaisuutta, muita oikeuksia tai kolmannen osapuolen yksityisyyttä, iii) kolmas osapuoli väärinkäyttää palvelua tapauksessa jossa väärinkäyttö tuli mahdolliseksi sitä kautta että epäonnistuit suojaamaan kohtuullisin pyrkimyksin käyttäjätunnustasi ja salasanaasi väärinkäyttöä vastaan.

Palveluehtojen lisäykset

Crowst pidättää oikeuden muokata ja päivittää näitä ehtoja milloin tahansa. Näissä tapauksissa Crowst lähettää muutoksesta etukäteen tiedotteen muutokseen liittyen. Osallistujana / Crowsterina Sinulla on velvollisuus tarkistaa nämä ehdot säännöllisesti.

Crowsterina eli mobiilisovelluksen käyttäjänä hyväksyt, että sellaisessa tilanteessa jossa kolmas osapuoli hankkii Crowstin tai Crowst sulautuu kolmanteen osapuoleen yrityskaupan tai fuusion seurauksena, tai muilla tavoin siirrämme palvelun kolmannelle osapuolelle, pidätämme oikeuden kaikissa näissä tapauksissa siirtää tai luovuttaa käyttäjäsopimuksen sekä kaiken käyttäjädatan, kattaen (mutta rajoittamatta) henkilötiedot, osana tätä yrityskauppaa, hankintaa, sulautumista, myyntiä, tai muunlaista kontrollin siirtoa kyseiselle kolmannelle osapuolelle.

Linkittäminen kolmansien osapuolten sivuille ja sisältöön

Helpottaakseen pääsyäsi ja palvelun käyttöäsi osallistujana / Crowsterina Crowst saattaa sisällyttää linkkejä Internet-sivuille jotka omistavat tai joita kontrolloivat kolmannet osapuolet ja jotka eivät ole osa Crowstin palvelua. Seuratessasi tällaista linkkiä kolmannen osapuolen sivulle, tarkastat ja hyväksyt kyseisen sivun säännöt ennen sivulle menoa.

Hyväksyt ettei Crowstilla ole minkäänlaista kontrollia kolmansien osapuolten sivujen sisältöön, eikä Crowst ota mitään vastuuta näiden sivujen palveluista tai sisällöstä. Kolmannen osapuolen sivulle linkittäminen ei tarkoita sitä että Crowst tukisi kyseistä sivua tai sivulla olevia palveluita, tuotteita tai sisältöä.

Osallistujat / Crowsterit voivat myös luoda tai postata linkkejä Crowstin palvelussa tai kanavissa sisältöön, jota ei ole muuten toimitettu Crowstin palveluun. Ymmärrät ja hyväksyt ettei Crowst ole vastuussa näistä linkeistä, eikä Crowstilla ole myöskään näiden linkkien suhteen mitään velvollisuuksia.

Lain valinta ja sovittelu

Muissa kuin niissä tapauksissa joissa soveltuva laki muuta pakottavasti määrää tai kieltää, näihin ehtoihin sovelletaan Suomen lakia. Mahdolliset riidat ratkaistaan ensisijaisesti neuvottelemalla. Mikäli neuvottelu ei ole menestyksekäs, riita ratkaistaan Helsingin paikallisessa oikeusasteessa suomeksi tai englanniksi, Crowst Oy:n valinnan mukaan.

Tietomme

Crowst sivusto, Crowst Dashboard, Crowst-mobiilisovellus ja näihin liittyvät palvelut sekä kanavat ovat Crowst Oy:n omistamia ja ylläpitämiä.

Olemme suomalainen yritys, ja meidät on rekisteröity yritystunnuksella 2718808-2. Kotipaikkamme sijaitsee osoitteessa Mannerheimintie 39A 17, 00250 Helsinki.

Yhteystiedot:

 1. Osoite Crowst-mobiilisovelluksen käyttäjille ja yksityisten henkilöiden tiedusteluille: support[a]crowst.com
 2. Osoite ammattimaisille / B2B-tiedusteluille: contact[a]crowst.com

Crowst Oy:n tietosuojakäytäntö

Päivitetty 03 elokuuta 2021

Hei! Crowst on sitoutunut suojaamaan sivustonsa vierailijoiden ja palveluidensa käyttäjien yksityisyyttä.

Seuraavilla sivuilla voit tarkastella GDPR:ää noudattavan tietosuojakäytäntömme yksityiskohtia.

Tässä on muutamia tärkeimpiä kohtia:

 • Crowst on avoin sen suhteen mitä me teemme, millaisia tietoja keräämme ja mitä oikeuksia sinulla on.
 • Crowst Oy on sivustollamme kävijöiden ja palveluidemme käyttäjien henkilötietojen rekisterinpitäjä ja käsittelijä. Tiedot tallennetaan Crowst Oy:n asiakas- ja markkinointirekisteriin.
 • Emme koskaan anna henkilötietojasi yritysasiakkaillemme ilman sinulta erikseen saatua, nimenomaista ja dokumentoitua suostumusta.
 • Asiakkaamme, jotka toteuttavat tutkimuksia ja osallistavia tehtäviä sekä projekteja Crowst-palvelun avulla, näkevät tulokset vain yhdistettyjen, segmentoitujen yleisten massatietojen tasolla. He eivät saa käyttöönsä palveluidemme käyttäjien henkilötietoja (esim. nimiä, sähköpostiosoitteita jne.) Asiakkaamme eivät siis voi tunnistaa tiettyä henkilöä käytössään olevien tietojen perusteella.
  • Tässä on konkreettinen esimerkki tyypillisistä asiakkaalle toimitettavista tiedoista. Tulosten perusteella asiakas näkee esimerkiksi, että “34 % vastanneista 25-30-vuotiaista naisista Helsingissä ovat aktiivisia lenkkeilijöitä.” Asiakas EI saa tietoja, joista voidaan päätellä, että ”paikassa X asuva vastaaja Y on aktiivinen lenkkeilijä.”
 • Kerromme sinulle käsittelemiemme henkilötietojen yleiset luokat ja tarkoitukset, joita varten voimme käsitellä henkilötietoja.
 • Sinulla on oikeus saada tutustua tietoihisi ja oikaista niitä sekä oikeus tulla unohdetuksi. Lue oikeuksiesi yksityiskohtainen kuvaus kappaleesta 8.
 • Onko sinulla kysyttävää? Ota meihin yhteyttä, selvitetään asia!
  • Osoite Crowst-mobiilisovelluksen käyttäjille ja muille yksityishenkilöiden tiedusteluille: support[a]crowst.com
  • Osoite ammattimaisille / B2B-tiedusteluille: contact[a]crowst.com

1. Tausta

1.1 Crowst on sitoutunut suojaamaan sivustonsa vierailijoiden ja palveluidensa käyttäjien yksityisyyttä. Tietosuojakäytäntömme noudattaa EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR, General Data Protection Regulation).

1.2 Tätä käytäntöä sovelletaan, kun toimimme sivustomme vierailijoiden ja palvelumme käyttäjien henkilötietojen rekisterinpitäjinä ja käsittelijöinä. Toisin sanoen silloin kun me päätämme henkilötietojen käsittelyn tarkoituksen ja keinot.

1.3 Me pyydämme suostumustasi evästeiden käyttöön tämän käytännön ehtojen mukaisesti, kun käyt sivustollamme ensimmäistä kertaa.

1.4 Sivustoomme ja palveluihimme (Crowst-mobiilisovellus, Crowst Dashboard, ja muut palvelumme ja kanavamme) sisältyy yksityisyyteen liittyviä toimintoja jotka vaikuttavat tapaamme käsitellä henkilötietojasi. Käyttämällä yksityisyyteen liittyviä toimintoja voit tilata Crowstin uutiskirjeen tai osallistua muunlaiseen Crowstin hallitsemaan yhteydenpitoon. Pyydämme suostumustasi tulla lisätyksi uutiskirjeen jakelulistalle / osallistua muuntyyppiseen yhteydenpitoon nimenomaisesti suorittaessasi näihin liittyviä toimintoja tai tehtäviä verkossa.

1.5 Tässä käytännössä “me” tai ”meidän” viittaa Crowstiin (rekisterinpitäjä ja henkilötietojen käsittelijä). Lue lisää meistä kappaleesta 11.

2. Tunnustus

2.1 Tämä asiakirja on luotu käyttämällä SEQ Legal -mallia (https://seqlegal.com).

3. Miten käytämme henkilötietojasi?

3.1 Tässä kappaleessa 3 määrittelemme:

 • mahdollisesti käsittelemiemme henkilötietojen yleiset luokat
 • jos emme ole saanet henkilötietoja suoraan sinulta, kyseisten tietojen lähteen ja tarkat luokat
 • tarkoitukset, joita varten voimme käsitellä henkilötietoja
 • käsittelyn oikeusperustan

3.2 Voimme käsitellä sivustomme, mobiilisovelluksemme ja muiden palveluidemme käyttöäsi koskevia tietoja (“käyttötiedot”). Käyttötiedot voivat sisältää IP-osoitteesi, laitetunnuksesi, maantieteellisen sijaintisi, selaintyyppisi ja -versiosi, käyttöjärjestelmäsi, Crowst-mobiilisovelluksen kirjautumisen ja sovelluskohtaisten tapahtumien ja käytön tietoja, viitelähteen, käynnin pituuden, sivujen katsontakerrat ja sivuston siirtymispolun sekä tietoja palvelun käytön ajoituksesta, taajuudesta ja mallista. Käyttötietoja seurataan Googlen, Facebookin ja Applen palveluiden avulla käyttämällä Crowstin tilejä näissä kolmansien osapuolten palveluissa. Käyttötietoja voidaan käsitellä Crowst-sivuston ja palveluidemme käytön analysointiin. Oikeusperusta käsittelylle on sinun suostumuksesi TAI oikeutetut etumme, kuten sivustomme ja palveluidemme tarkkailu tai parantaminen TAI tavallisen liiketoimintamme harjoittaminen.

3.3 Voimme käsitellä tilitietojasi (“tilitiedot”). Tilitietosi voivat sisältää nimesi, sukupuolesi, ikäsi / syntymäaikasi, asuinpaikkasi ja maasi, sähköpostiosoitteesi, käyttäjätunnuksesi, puhelinnumerosi ja kotiosoitteesi, sekä kielen jolla käytät sovellusta / palvelua. Tilitietojen lähde olet sinä tai työnantajasi. Tilitietoja voidaan käsitellä sivustomme ylläpitämiseen, palveluidemme tarjoamiseen tai kehittämiseen, sivustomme ja palveluidemme turvallisuuden takaamiseen, tietokantojemme varmuuskopioiden ylläpitämiseen tai kanssasi käytävään yhteydenpitoon. Käsittelyn oikeusperusta on sinun suostumuksesi TAI oikeutetut etumme, kuten sivustomme, palveluidemme ja liiketoimintamme asianmukainen hallinta TAI sinun / työnantajasi ja meidän välisen sopimuksen täytäntöönpano ja/tai toimenpiteisiin ryhtyminen tällaisen sopimuksen tekemiseksi sinun pyynnöstäsi.

3.4 Voimme käsitellä sivustollamme, Crowst Dashboardilla ja Crowst-mobiilisovelluksessa olevaan henkilökohtaiseen profiiliisi sisältyviä tietoja ja/tai Crowstin-mobiilisovellusta käyttämällä vastaamissasi kyselyissä antamiasi tietoja (”profiilitiedot”). Profiilitiedot voivat sisältää nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, profiilikuvasi, sukupuolesi, syntymäaikasi, siviilisäätysi, yhteiskunnallisen asemasi, kiinnostuksenkohteesi ja harrastuksesi, koulutustaustasi, työllisyystilanteesi, kulutus- ja ostokäyttäytymisesi, yksilölliset ominaisuutesi ja luonteenpiirteesi sekä muuta käyttäytymiseen liittyvää tietoa. Profiilitietoja voidaan käsitellä sivuston ja palveluidemme käyttösi mahdollistamiseen ja tarkkailuun TAI palveluidemme kehittämiseen. Oikeusperusta käsittelylle on sinun suostumuksesi TAI oikeutetut etumme, kuten sivustomme, yrityksemme ja palveluidemme asianmukainen hallinta TAI sinun / työnantajasi ja meidän välisen sopimuksen täytäntöönpano ja/tai toimenpiteisiin ryhtyminen tällaisen sopimuksen tekemiseksi sinun pyynnöstäsi.

3.5 Voimme käsitellä palveluidemme käytön aikana annettuja henkilötietojasi (”palvelutiedot”). Palvelutiedot voivat sisältää IP-osoitteesi, maantieteellisen sijaintisi ja GPS-tietoja, selaimen tyypin ja version, käyttöjärjestelmän, laitetunnuksen, viitelähteen, vierailun pituuden, sivujen katsontakerrat ja sivuston siirtymispolun sekä tietoja palvelun käytön ajoituksesta, säännöllisyydestä ja tavasta, nimesi, osoitteesi, kotipaikkasi ja maasi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, profiilikuvasi, sukupuolesi, syntymäaikasi, siviilisäätysi, yhteiskunnallisen asemasi, kiinnostuksenkohteesi ja harrastuksesi, koulutustaustasi, työllisyystilanteesi, kulutus- ja ostokäyttäytymisesi, yksilölliset ominaisuutesi ja luonteenpiirteesi, kuvia ja muuta sisältöä, jota annat palvelua käyttäessäsi. Palvelutietojen lähde olet sinä tai työnantajasi. Palvelutietoja voidaan käsitellä sivustomme ylläpitämiseen, palveluidemme tarjoamiseen tai kehittämiseen, sivustomme ja palveluidemme turvallisuuden takaamiseen, tietokantojemme varmuuskopioiden ylläpitämiseen tai kanssasi käytävään yhteydenpitoon. Käsittelyn oikeusperusta on sinun suostumuksesi TAI oikeutetut etumme, kuten sivustomme, palveluidemme tai liiketoimintamme asianmukainen hallinta TAI sinun / työnantajasi ja meidän välisen sopimuksen täytäntöönpano ja/tai toimenpiteisiin ryhtyminen tällaisen sopimuksen tekemiseksi sinun pyynnöstäsi.

3.6 Voimme käsitellä tietoja ja sisältöä, jota julkaiset sivustollamme, digitaalisissa profiileissamme (kattaen sosiaalisen median tilit, kuten Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube) tai palveluidemme kautta (”julkaisutiedot”). Julkaisutietoja voidaan käsitellä kyseisten julkaisujen mahdollistamiseen ja hallitsemiseen ja/tai sivustomme ja palveluidemme kehittämiseen. Käsittelyn oikeusperusta on sinun suostumuksesi TAI oikeutetut etumme, kuten sivustomme, palveluidemme ja liiketoimintamme asianmukainen hallinta TAI sinun / työnantajasi ja meidän välisen sopimuksen täytäntöönpano ja/tai toimenpiteisiin ryhtyminen tällaisen sopimuksen tekemiseksi sinun pyynnöstäsi.

3.7 Voimme käsitellä lähettämiesi tuotteita ja/tai palveluita koskevien tiedustelujen sisältämiä tietoja (”tiedustelutiedot”). Tiedustelutietoja voidaan käsitellä oleellisten tuotteiden ja/tai palveluiden tarjoamiseen, markkinoimiseen ja myymiseen sinulle. Käsittelyn oikeusperusta on sinun suostumuksesi TAI oikeutetut etumme, kuten sivustomme, palveluidemme ja liiketoimintamme asianmukainen hallinta TAI sinun / työnantajasi ja meidän välisen sopimuksen täytäntöönpano ja/tai toimenpiteisiin ryhtyminen tällaisen sopimuksen tekemiseksi sinun pyynnöstäsi.

3.8 Voimme käsitellä tapahtumiin, kuten meiltä hankkimiesi tuotteiden ja palveluiden ostamiseen, liittyviä tietoja, joita annat meille ja/tai joita saamme sivustomme tai palveluidemme kautta (”tapahtumatiedot”). Tapahtumatiedot voivat sisältää yhteystietosi, korttitietosi, maksutietosi ja muita tapahtumaan liittyviä tietoja. Tapahtumatietoja voidaan käsitellä ostettujen tuotteiden ja palveluiden toimittamiseen ja asianmukaisen arkiston ylläpitämiseen tapahtumista. Oikeusperusta käsittelylle on sinun / työnantajasi ja meidän välisen sopimuksen täytäntöönpano ja/tai toimenpiteisiin ryhtyminen tällaisen sopimuksen tekemiseksi sinun pyynnöstäsi ja oikeutetut etumme, kuten etumme hallita sivustoamme, liiketoimintaamme ja palveluitamme asianmukaisesti.

3.9 Voimme käsitellä tietoja, joita annat meille tilataksesi sähköposti-ilmoituksia, uutiskirjeitä ja digitaalisia ilmoituksia, kuten mobiililaitteeseesi Crowst-mobiilisovelluksen kautta lähetettäviä pikailmoituksia (”ilmoitustiedot”). Ilmoitustietoja voidaan käsitellä oleellisten ilmoitusten, uutiskirjeiden, tai muun samankaltaisen sisällön lähettämiseen sinulle. Oikeusperusta käsittelylle on sinun suostumuksesi TAI sinun / työnantajasi ja meidän välisen sopimuksen täytäntöönpano ja/tai toimenpiteisiin ryhtyminen tällaisen sopimuksen tekemiseksi sinun pyynnöstäsi ja oikeutetut etumme, kuten etumme hallita sivustoamme, palveluitamme ja liiketoimintaamme asianmukaisesti.

3.10 Voimme käsitellä meille lähettämiesi viestien sisältämiä tai niihin liittyviä tietoja (”kirjeenvaihtotiedot”). Kirjeenvaihtotiedot voivat sisältää viestin sisältöä ja viestiin liittyvitä metatietoja. Sivustomme luo sivuston yhteydenottolomakkeita käyttämällä tehtyihin viesteihin liittyvät metatiedot. Kirjeenvaihtotietoja voidaan käsitellä yhteydenpitoon sinun kanssasi ja tietojen säilyttämiseen. Oikeusperusta käsittelylle ovat oikeutetut etumme, toisin sanoen sivustomme, palveluidemme ja liiketoimintamme asianmukainen hoitaminen, sekä asiakkaidemme kanssa tapahtuvan yhteydenpidon asianmukainen hallinta.

3.11 Voimme tarvittaessa käsitellä tässä käytännössä määriteltyjä henkilötietojasi oikeudellisen vaateen perustelemiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tuomioistuimessa tai hallinnollisessa menettelyssä tai tuomioistuimen ulkopuolisessa menettelyssä. Oikeusperusta käsittelylle ovat oikeutetut etumme, toisin sanoen suojata ja puolustaa laillisia oikeuksiamme, sinun laillisia oikeuksiasi ja muiden laillisia oikeuksia.

3.12 Voimme tarvittaessa käsitellä tässä käytännössä määriteltyjä henkilötietojasi hankkiaksemme tai ylläpitääksemme vakuutuksia, hallitaksemme riskejä tai saadaksemme asiantuntijoiden neuvoja. Oikeusperusta tälle ovat oikeutetut etumme, toisin sanoen yrityksemme asianmukainen suojaaminen riskeiltä.

3.13 Tässä kappaleessa 3 esitettyjen nimenomaisten tarkoitusten lisäksi voimme käsitellä henkilötietojasi, jos niiden käsittely on tarpeen meitä koskevan laillisen velvoitteen noudattamiseksi tai suojataksemme elintärkeitä etujasi tai muun luonnollisen henkilön laillisia etuja.

3.14 Älä anna meille kenenkään toisen henkilön henkilötietoja, ellemme kehota sinua niin tekemään.

4. Henkilötietojen antaminen toisille

4.1 Emme koskaan paljasta henkilötietojasi yrityksemme asiakkaille ilman erillistä, nimenomaista ja dokumentoitua suostumustasi.

Ellei toisin ole ilmoitettu, asiakkaamme jotka toteuttavat tutkimuksia ja osallistavia tehtäviä Crowst-palvelua käyttäen, näkevät tutkimustulokset vain yhdistettyjen, segmentoitujen yleisten massatietojen tasolla. He eivät saa käyttöönsä palveluidemme käyttäjien henkilötietoja (esim. nimiä, sähköpostiosoitteita jne.) Asiakkaamme eivät voi tunnistaa tiettyä henkilöä käytössään olevien tietojen perusteella.

4.2 Voimme paljastaa henkilötietojasi yritysryhmämme jäsenille, toisin sanoen tytäryhtiöillemme, konsernin emoyhtiölle ja kaikille sen tytäryhtiöille siinä määrin kuin se on kohtuullisen tarpeellista tässä käytännössä esitetyille tarkoituksille ja oikeusperustalle.

4.3 Voimme paljastaa henkilötietojasi vakuutuksenantajillemme ja/tai neuvonantajillemme siinä määrin kuin se on kohtuullisen tarpeellista vakuutusten hankkimiseksi tai ylläpitämiseksi, riskienhallitsemiseksi, neuvojen saamiseksi tai oikeudellisten vaateiden perustelemiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tuomioistuimessa tai hallinnollisessa menettelyssä tai tuomioistuimen ulkopuolisessa menettelyssä.

4.4 Voimme toimittaa IP-osoitteesi, maantieteellisen sijaintisi ja GPS-tiedot, selaintyyppisi ja -versiosi, käyttöjärjestelmäsi, laitetunnuksesi, viitelähteen, käynnin pituuden, sivujen katsontakerrat ja sivuston siirtymispolun sekä tietoja palvelun käytön ajoituksesta, säännöllisyydestä ja tavasta, nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, profiilikuvasi, sukupuolesi, syntymäaikasi, siviilisäätysi, yhteiskunnallisen asemasi, kiinnostuksenkohteesi ja harrastuksesi, koulutustaustasi, työllisyystilanteesi, kulutus- ja ostokäyttäytymisesi, yksilölliset ominaisuutesi ja luonteenpiirteesi, palvelua käyttäessäsi julkaisemiasi kuvia ja muuta sisältöä toimittajillemme, yhtiökumppaneillemme tai alihankkijoillemme siinä määrin kuin on kohtuullisen tarpeellista sivustomme ylläpitämiseksi, palveluidemme tarjoamiseksi ja kehittämiseksi, sivustomme ja palveluidemme turvallisuuden takaamiseksi, tietokantojemme varmuuskopioiden ylläpitämiseksi ja yhteydenpitämiseksi sinun kanssasi. Käsittelyn oikeusperustan muodostavat oikeutetut etumme, kuten sivustomme, palveluidemme ja liiketoimintamme asianmukainen ylläpito TAI sinun / työnantajasi ja meidän välisen sopimuksen täytäntöönpano ja/tai toimenpiteisiin ryhtyminen tällaisen sopimuksen tekemiseksi sinun pyynnöstäsi.

4.5 Maksupalveluidentarjoajamme, Presentcard.fi, GoGift.com ja Oy Vassvik Ab, voivat käsitellä sivustoomme, palveluihimme ja liiketoimintaamme liittyviä rahallisia tapahtumia. Jaamme tapahtumatietoja ja Crowst-sovelluksen lahjakorttimaksujen tietoja maksupalveluidentarjoajiemme kanssa vain siinä määrin kuin on tarpeen saamisiesi tai maksujesi käsittelemiseksi, maksujen hyvittämiseksi ja maksuihin ja hyvityksiin liittyvien valitusten ja tiedustelujen käsittelemiseksi.

4.6 Tiedustelusi luonteen, tavoitteen ja tarkoituksen perusteella voimme paljastaa tiedustelutietojasi yhdelle tai useammalle valituista kolmannen osapuolen tavaran- ja palveluidentoimittajistamme, jotta he voisivat ottaa sinuun yhteyttä tarjotakseen, markkinoidakseen ja/tai myydäkseen sinulle oleellisia tuotteita ja/tai palveluita. Emme tee näin, ellet niin nimenomaisesti pyydä tiedustelussasi. Kolmannet osapuolet toimivat rekisterinpitäjinä ja tietojen käsittelijöinä meidän heille toimittamiemme tietojen suhteen. Kolmansien osapuolten omat tietosuojakäytännöt hallitsevat kolmannen osapuolen henkilötietojesi käyttöä.

4.7 Tässä kappaleessa 4 esitettyjen nimenomaisten henkilötietojen käsittelyskenaarioiden lisäksi voimme käsitellä henkilötietojasi, jos niiden käsittely on tarpeen meitä koskevan laillisen velvoitteen noudattamiseksi tai suojataksemme elintärkeitä etujasi tai muun luonnollisen henkilön laillisia etuja. Lisäksi voimme paljastaa henkilötietojasi, jos niiden paljastaminen on tarpeen oikeudellisen vaateen perustelemiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tuomioistuimessa tai hallinnollisessa menettelyssä tai tuomioistuimen ulkopuolisessa menettelyssä.

5. Antamasi tiedot

5.1 Voit halutessasi paljastaa tietoja itsestäsi osallistumalla käyttäjien tuottaman sisällön julkaisuun Crowstin julkisten kanavien kautta. Ymmärrät, että henkilötiedot, jotka lähetät julkaistaviksi sivustomme tai muiden julkisten kanavien kautta (esim. sosiaalinen media, julkiset foorumit, blogit, keskusteluryhmät), voivat olla saatavilla internetin välityksellä kaikkialla maailmassa. Me emme voi estää tällaisten henkilötietojen käyttöä (tai väärinkäyttöä). Tällaisille henkilötiedoille ei voida taata yksityisyyttä tai luottamuksellisuutta.

6. Henkilötietojen säilyttäminen ja poistaminen

6.1 Kappaleessa 6 esitetään tietojen säilytyskäytännöt ja menetelmä.

6.2 Oikeuksiesi ja vapautesi turvaamiseksi hallussamme olevia henkilötietoja, joita käsittelemme johonkin tarkoitukseen tai tarkoituksiin, ei säilytetä kauemmin kuin on tarpeen kyseistä tarkoitusta tai tarkoituksia varten.

6.3 Säilytämme henkilötietojasi seuraavasti:

 • Tiedustelutietoja, tapahtumatietoja, ilmoitustietoja ja kirjeenvaihtotietoja ei säilytetä kauemmin kuin on tarpeen niitä tarkoituksia varten, joita varten henkilötietoja käsitellään ottaen huomioon yleiset käytännöt ja totuttu toimintatapa.
 • Käyttötietoja, tilitietoja, profiilitietoja, palvelutietoja ja julkaisutietoja ei säilytetä kauemmin kuin on tarpeen niitä tarkoituksia varten, joita varten henkilötietoja käsitellään, ottaen huomioon niin tilastolliset tarkoitukset, liiketoiminnan, sekä sivustomme ja palveluidemme asianmukaisen hallinnan.

6.4 Rajoittamatta tämän kappaleen 6 muiden ehtojen soveltamista, voimme säilyttää henkilötietojasi, jos niiden säilyttäminen on tarpeen meitä koskevan laillisen velvoitteen noudattamiseksi tai suojataksemme elintärkeitä etujasi tai muun luonnollisen henkilön laillisia etuja.

7. Muutokset

7.1 Voimme päivittää tätä käytäntöä aika ajoin julkaisemalla uuden version sivustollamme.

7.2 Sinun tulee käydä toisinaan tällä sivulla tarkistaaksesi, että hyväksyt tähän käytäntöön mahdollisesti tehtävät muutokset.

7.3 Ilmoitamme Crowst-mobiilisovelluksen käyttäjille tähän käytäntöön tehtävistä muutoksista uutiskirjeellä.

8. Sinun oikeutesi

8.1 Tässä kappaleessa 8 olemme laatineet yhteenvedon oikeuksista, joita sinulla on tietosuojalain nojalla. Pääasialliset oikeutesi tietosuojalainsäädännön mukaan ovat:

 1. oikeus tutustua
 2. oikeus oikaista
 3. oikeus poistaa
 4. oikeus rajoittaa käsittelyä
 5. oikeus vastustaa käsittelyä
 6. oikeus tietojen siirrettävyyteen
 7. oikeus valittaa valvontaviranomaiselle
 8. oikeus peruuttaa suostumus

8.2 Voit pyytää meitä toimittamaan sinulle hallussamme olevat itseäsi koskevat henkilötiedot. Tätä tarkoitusta varten, ja suojataksemme yksityisyytesi asianmukaisella henkilöllisyytesi todistuksella, edellytämme valokopion passistasi tai muusta Suomen lakien mukaisesti oikeudellisesti pätevästä henkilötodistuksesta. Voit lähettää pyyntösi meille sähköpostilla yhdessä henkilötodistuksesi valokopion kanssa (sähköpostin liitteenä) seuraavaan osoitteeseen: support[a]crowst.com. Edellyttäen, että muiden oikeuksia ei loukata, toimitamme sinulle kopion henkilötiedoistasi yhden kuukauden kuluessa.

8.3 Sinulla on oikeus oikaista itseäsi koskevat virheelliset henkilötiedot ja, ottaen huomioon käsittelyn tarkoituksen, täydentää itseäsi koskevat puutteelliset henkilötiedot.

8.4 Joissakin tilanteissa sinulla on oikeus poistaa henkilötietosi ilman aiheetonta viivytystä. Tällaisia olosuhteita ovat: henkilötiedot eivät enää ole tarpeen suhteessa tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty tai muuten käsitelty; peruutat suostumuksesi suostumukseen perustuvaan käsittelyyn tai käsittelyyn suoramarkkinointia varten. Poisto-oikeuteen kuuluu kuitenkin poikkeuksia. Yleisiin poikkeuksiin sisältyvät tapaukset, joissa käsittely on välttämätöntä: sananvapauden ja tiedonvälityksen vapauden käyttämiseksi; lakiin perustuvan velvoitteen noudattamiseksi; oikeudellisen vaateen perustelemiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

8.5 Joissakin tilanteissa sinulla on oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä. Tällaisia olosuhteita ovat: kyseenalaistat henkilötietojen paikkansapitävyyden; käsittely on laitonta, mutta vastustat tietojen poistamista; me emme enää tarvitse henkilötietoja käsittelyn tarkoituksia varten, mutta sinä tarvitset henkilötietoja oikeudellisten vaateiden perustelemiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi; ja olet vastustanut käsittelyä, ja vastustuksesi verifiointia odotetaan. Jos käsittelyä on vastustettu näillä perusteilla, voimme jatkaa henkilötietojesi säilyttämistä. Käsittelemme niitä vain: sinun luvallasi; oikeudellisten vaateiden perustelemiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi; toisen luonnollisen tai oikeushenkilön oikeuksien puolustamiseksi; tai tärkeää yleistä etua koskevista syistä.

8.6 Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä erityistilanteesi perusteella, mutta vain siinä laajuudessa jossa oikeusperusta käsittelylle on välttämätöntä: yleisen edun hyväksi suoritettavan tehtävän suorittamiseksi tai meille myönnetyn julkisen vallan käyttämiseksi; tai meidän tai kolmansien osapuolten oikeutettujen etujen tavoittelemiseksi. Jos esität vastustuksen, me lopetamme henkilötietojen käsittelyn, ellemme voi esittää käsittelylle pakottavia syitä, jotka syrjäyttävät sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi, tai jos käsittely tapahtuu oikeudellisten vaateiden perustelemiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

8.7 Jos olet sitä mieltä, että henkilötietojesi käsittely on tietosuojalainsäädännön vastaista, sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojasta vastuussa olevalle valvontaviranomaiselle. Voit tehdä valituksen EU-maassa, jossa asut vakituisesti, jossa työskentelet tai jossa väitetty loukkaus tapahtui.

8.8 Siltä osin kuin oikeusperusta henkilötietojesi käsittelylle on suostumuksesi, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin vain. Tämä merkitsee, että Crowst-käyttäjätilisi (esim. Crowst-mobiilisovelluksen käyttäjätunnus, tai Crowst Dashboardin käyttö) suljetaan etkä voi enää käyttää palvelua. Peruutus ei vaikuta ennen peruutusta tapahtuneen käsittelyn laillisuuteen.

8.9 Voit käyttää henkilötietoihisi liittyvitä oikeuksiasi lähettämällä meille kirjallisen ilmoituksen sähköpostilla:

 • Osoite Crowst-mobiilisovelluksen käyttäjille ja muille yksityishenkilöiden tiedusteluille: support[a]crowst.com
 • Osoite ammattimaisille / B2B-tiedusteluille: contact[a]crowst.com

9. Evästeet

9.1 Käytämme sivustoillamme evästeitä (”cookies”) parantaaksemme vierailukokemustasi sivustoillamme. Välttämättömiksi luokitellut evästeet tallennetaan selaimeesi, jotta voimme turvata tietyt sivustoomme liittyvät perustoiminnot vierailusi yhteydessä.

Saatamme myös käyttää muita / kolmansien osapuolten evästeitä, jotka auttavat analysoimaan ja ymmärtämään miten käytät sivustojamme. Nämä evästeet tallennetaan selaimeesi ainoastaan antamasi suostumuksen perusteella. Voit myös halutessasi olla antamatta lupaa tämänkaltaisten evästeiden käyttöön. On hyvä huomata, että joissain tilanteissa hyväksynnän antamatta jättäminen saattaa vaikuttaa negatiivisesti vierailukokemukseesi sivustoilla. Voit muuttaa evästeiden asetuksia ja näet myös lisätietoa evästeistämme kun vierailet sivustoillamme.

9.2 Käytämme Googlen palveluita analysoidaksemme sivustomme käyttöä. Google Analytics kerää tietoa sivustomme käytöstä evästeiden avulla. Kerättyjä sivustoomme liittyviä tietoja käytetään raporttien luomiseen sivustomme käytöstä. Googlen tietosuojakäytäntö on luettavissa osoitteessa: https://policies.google.com/privacy?hl=en-FI&fg=1

9.3 Käytämme MailChimp ja Benchmark -palveluita analysoidaksemme sivustomme käyttöä, perustuen uutiskirjeisiin liittyvään kommunikointiin sovelluskäyttäjiemme / Osallistujien sekä asiakkaidemme kanssa. Kerättyjä sivustoomme liittyviä tietoja käytetään raporttien luomiseen sivustomme käytöstä sekä yhteydenpitoon ja markkinointiin.

10. Lasten yksityisyyttä koskeva erityismaininta

Crowst-mobiilisovelluksen käyttäjän tulee olla vähintään viisitoistavuotias (15). Sen lisäksi noudatamme GDPR-asetusta ja Suomen maakohtaisia lakien ja asetuksien mukaisia säännöksiä. Näiden nojalla Crowst ei tietoisesti kerää alle 13-vuotiaiden lasten henkilötietoja. Jos Crowst saa tietää, että Crowst on tahattomasti kerännyt alle 13-vuotiaiden lasten henkilötietoja, suorittaa Crowst kohtuullisia toimenpiteitä poistaakseen tällaiset henkilötiedot Crowstin arkistoista pikaisesti.

Jos olet rekisteröitynyt Crowst-sovelluksen käyttäjäksi aiemmin (ennen 3 elokuuta 2021) ja olet 13-14 -vuotias, voit jatkaa sovelluksen käyttöä normaalisti.

11. Meidän tietomme

11.1 Crowst sivusto, Crowst Dashboard, Crowst-mobiilisovellus ja niihin liittyvät palvelut ja kanavat ovat Crowst Oy:n omistamia ja ylläpitämiä.

11.2 Olemme suomalainen yritys, ja meidät on rekisteröity Suomessa yritystunnuksella 2718808-2. Kotipaikkamme sijaitsee osoitteessa Mannerheimintie 39A 17, 00250 Helsinki.

11.3 Yhteystiedot

 1. Osoite Crowst-mobiilisovelluksen käyttäjille ja muille yksityishenkilöiden tiedusteluille: support[a]crowst.com
 2. Osoite ammattimaisille / B2B-tiedusteluille: contact[a]crowst.com

12. Tietosuojavaltuutettu

Tietosuojavaltuutettumme yhteystiedot ovat: Richard Jerome, sähköposti: richard.jerome[a]crowst.com