Crowst Oy:n tietosuojakäytäntö

Päivitetty 25. toukokuuta 2018

Hei! Crowst on sitoutunut suojaamaan sivustonsa vierailijoiden ja palveluidensa käyttäjien yksityisyyttä.

EU on ottanut käyttöön yleisen tietosuoja-asetuksen (General Data Protection Regulation, GDPR), jolla parannetaan henkilötietojen hallinnan ja käsittelyn avoimuutta. Seuraavilla sivuilla voit tarkastella GDPR:ää noudattavan tietosuojakäytäntömme yksityiskohtia.

Tässä on muutamia tärkeimpiä kohtia:

  • Crowst haluaa olla avoin sen suhteen, mitä me teemme, millaisia tietoja keräämme ja mitä oikeuksia sinulla on.
  • Crowst Oy on sivustollamme kävijöiden ja palveluidemme käyttäjien henkilötietojen rekisterinpitäjä ja käsittelijä. Tiedot tallennetaan Crowst Oy:n asiakas- ja markkinointirekisteriin.
  • Emme koskaan anna henkilötietojasi yrityksemme asiakkaille ilman sinulta erikseen saatua, nimenomaista ja dokumentoitua suostumusta.
  • Yrityksemme asiakkaat, jotka tekevät tutkimuksia käyttämällä Crowst-palvelua, näkevät tutkimustulokset vain yhdistettyjen, segmentoitujen yleisten massatietojen tasolla. He eivät saa käyttöönsä palveluidemme käyttäjien henkilötietoja (esim. nimiä, sähköpostiosoitteita jne.) Asiakkaamme eivät voi tunnistaa tiettyä henkilöä käytössään olevien tutkimustietojen perusteella.
    • Tässä on konkreettinen esimerkki tyypillisistä asiakkaalle toimitettavista tutkimustiedoista. Tutkimustulosten perusteella asiakas näkee esimerkiksi, että “34 % vastanneista 25-30-vuotiaista naisista Helsingissä on aktiivisia lenkkeilijöitä.” Asiakas EI saa tietoja, joista voidaan päätellä, että ”paikassa X asuva vastaaja Y on aktiivinen lenkkeilijä.”
  • Kerromme sinulle käsittelemiemme henkilötietojen yleiset luokat ja tarkoitukset, joita varten voimme käsitellä henkilötietoja.
  • Sinulla on oikeus saada tutustua tietoihisi ja oikaista niitä sekä oikeus tulla unohdetuksi. Lue oikeuksiesi yksityiskohtainen kuvaus kappaleesta 8.
  • Onko sinulla kysyttävää? Ota meihin yhteyttä, selvitetään asia!
    • Osoite Crowst-mobiilisovelluksen käyttäjille ja yksityisille tiedusteluille: support@crowst.com
    • Osoite ammattimaisille / B2B-tiedusteluille: contact@crowst.com

1. Tausta

1.1 Crowst on sitoutunut suojaamaan sivustonsa vierailijoiden ja palveluidensa käyttäjien yksityisyyttä. Tietosuojakäytäntömme noudattaa EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR, General Data Protection Regulation).

1.2 Tätä käytäntöä sovelletaan, kun toimimme sivustomme vierailijoiden ja palvelumme käyttäjien henkilötietojen rekisterinpitäjinä ja käsittelijöinä. Toisin sanoen silloin kun me päätämme henkilötietojen käsittelyn tarkoituksen ja keinot.

1.3 Me pyydämme suostumustasi evästeiden käyttöön tämän käytännön ehtojen mukaisesti, kun käyt sivustollamme ensimmäistä kertaa.

1.4 Sivustoomme ja palveluihimme (Crowst-mobiilisovellus, Crowst Dashboard) sisältyy yksityisyyden valvontaa, joka vaikuttaa tapaamme käsitellä henkilötietojasi. Käyttämällä yksityisyyden valvontaa voit tilata Crowstin uutiskirjeen tai osallistua muunlaiseen Crowstin hallitsemaan yhteydenpitoon. Pyydämme suostumustasi tulla lisätyksi uutiskirjeen jakelulistalle / osallistua muun tyyppiseen yhteydenpitoon nimenomaisesti suorittaessasi tehtävää verkossa.

1.5 Tässä käytännössä “me” viittaa Crowstiin (rekisterinpitäjä ja henkilötietojen käsittelijä). Lue lisää meistä kappaleesta 11.

2. Tunnustus

2.1 Tämä asiakirja on luotu käyttämällä SEQ Legal -mallia (https://seqlegal.com)

3. Miten käytämme henkilötietojasi?

3.1      Tässä kappaleessa 3 määrittelemme:

(a) mahdollisesti käsittelemiemme henkilötietojen yleiset luokat

(b) jos emme ole saanet henkilötietoja suoraan sinulta, kyseisten tietojen lähteen ja tarkat luokat

(c) tarkoitukset, joita varten voimme käsitellä henkilötietoja

(d) käsittelyn oikeusperustan

3.2    Voimme käsitellä sivustomme ja palveluidemme käyttöäsi koskevia tietoja (“käyttötiedot”). Käyttötiedot voivat sisältää IP-osoitteesi, laitetunnuksesi, maantieteellisen sijaintisi, selaintyyppisi ja -versiosi, käyttöjärjestelmäsi, Crowst-mobiilisovelluksen kirjautumisen ja sovelluskohtaisten tapahtumien ja käytön tietoja, viitelähteen, käynnin pituuden, sivujen katsontakerrat ja sivuston siirtymispolun sekä tietoja palvelun käytön ajoituksesta, taajuudesta ja mallista. Käyttötietoja seurataan Google Analyticsillä, ActiveDemandilla ja Facebookissa käyttämällä Crowstin tilejä näillä kolmannen osapuolten palveluilla. Käyttötietoja voidaan käsitellä Crowst-sivuston ja -palveluiden käytön analysointiin. Oikeusperusta käsittelylle on sinun suostumuksesi TAI oikeutetut etumme, kuten sivustomme ja palveluidemme tarkkailu tai parantaminen TAI tavallisen liiketoimintamme harjoittaminen.

3.3    Voimme käsitellä tilitietojasi (“tilitiedot”). Tilitietosi voivat sisältää nimesi, sukupuolesi, ikäsi / syntymäaikasi, asuinpaikkasi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja kotiosoitteesi. Tilitietojen lähde olet sinä tai työnantajasi. Tilitietoja voidaan käsitellä sivustomme ylläpitämiseen, palveluidemme tarjoamiseen tai kehittämiseen, sivustomme ja palveluidemme turvallisuuden takaamiseen, tietokantojemme varmuuskopioiden ylläpitämiseen tai kanssasi käytävään yhteydenpitoon. Käsittelyn oikeusperusta on sinun suostumuksesi TAI oikeutetut etumme, kuten sivustomme ja yrityksemme asianmukainen hallinta TAI sinun / työnantajasi ja meidän välisen sopimuksen täytäntöönpano ja/tai toimenpiteisiin ryhtyminen tällaisen sopimuksen tekemiseksi sinun pyynnöstäsi.

3.4    Voimme käsitellä sivustollamme, Crowst Dashboardilla ja Crowst-mobiilisovelluksessa olevaan henkilökohtaiseen profiiliisi sisältyviä tietoja ja/tai Crowstin-mobiilisovellusta käyttämällä vastaamissasi kyselyissä antamiasi tietoja (”profiilitiedot”). Profiilitiedot voivat sisältää nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, profiilikuvasi, sukupuolesi, syntymäaikasi, siviilisäätysi, yhteiskunnallisen asemasi, kiinnostuksenkohteesi ja harrastuksesi, koulutustaustasi, työllisyystilanteesi, kulutus- ja ostokäyttäytymisesi, yksilölliset ominaisuutesi ja luonteenpiirteesi. Profiilitietoja voidaan käsitellä sivuston ja palveluidemme käyttösi mahdollistamiseen ja tarkkailuun TAI palveluidemme kehittämiseen. Oikeusperusta käsittelylle on sinun suostumuksesi TAI oikeutetut etumme, kuten sivustomme, yrityksemme ja palveluidemme asianmukainen hallinta TAI sinun / työnantajasi ja meidän välisen sopimuksen täytäntöönpano ja/tai toimenpiteisiin ryhtyminen tällaisen sopimuksen tekemiseksi sinun pyynnöstäsi.

3.5    Voimme käsitellä palveluidemme käytön aikana annettuja henkilötietojasi (”palvelutiedot”). Palvelutiedot voivat sisältää IP-osoitteesi, maantieteellisen sijaintisi ja GPS-tietoja, selaimen tyypin ja version, käyttöjärjestelmän, laitetunnuksen, viitelähteen, vierailun pituuden, sivujen katsontakerrat ja sivuston siirtymispolun sekä tietoja palvelun käytön ajoituksesta, taajuudesta ja mallista, nimesi, osoitteesi, kotipaikkasi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, profiilikuvasi, sukupuolesi, syntymäaikasi, siviilisäätysi, yhteiskunnallisen asemasi, kiinnostuksenkohteesi ja harrastuksesi, koulutustaustasi, työllisyystilanteesi, kulutus- ja ostokäyttäytymisesi, yksilölliset ominaisuutesi ja luonteenpiirteesi, kuvia ja muuta sisältöä, jota annat palvelua käyttäessäsi. Palvelutietojen lähde olet sinä tai työnantajasi. Palvelutietoja voidaan käsitellä sivustomme ylläpitämiseen, palveluidemme tarjoamiseen tai kehittämiseen, sivustomme ja palveluidemme turvallisuuden takaamiseen, tietokantojemme varmuuskopioiden ylläpitämiseen tai kanssasi käytävään yhteydenpitoon. Käsittelyn oikeusperusta on sinun suostumuksesi TAI oikeutetut etumme, kuten sivustomme ja yrityksemme asianmukainen hallinta TAI sinun / työnantajasi ja meidän välisen sopimuksen täytäntöönpano ja/tai toimenpiteisiin ryhtyminen tällaisen sopimuksen tekemiseksi sinun pyynnöstäsi.

3.6    Voimme käsitellä tietoja ja sisältöä, jota julkaiset sivustollamme, digitaalisissa profiileissamme (sosiaalisen median tilit, kuten Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube) tai palveluidemme kautta (”julkaisutiedot”). Julkaisutietoja voidaan käsitellä kyseisten julkaisujen mahdollistamiseen ja hallitsemiseen ja/tai sivustomme ja palveluidemme kehittämiseen. Käsittelyn oikeusperusta on sinun suostumuksesi TAI oikeutetut etumme, kuten sivustomme ja yrityksemme asianmukainen hallinta TAI sinun / työnantajasi ja meidän välisen sopimuksen täytäntöönpano ja/tai toimenpiteisiin ryhtyminen tällaisen sopimuksen tekemiseksi sinun pyynnöstäsi.

3.7    Voimme käsitellä lähettämiesi tuotteita ja/tai palveluita koskevien tiedustelujen sisältämiä tietoja (”tiedustelutiedot”). Tiedustelutietoja voidaan käsitellä oleellisten tuotteiden ja/tai palveluiden tarjoamiseen, markkinoimiseen ja myymiseen sinulle. Käsittelyn oikeusperusta on sinun suostumuksesi TAI oikeutetut etumme, kuten sivustomme ja yrityksemme asianmukainen hallinta TAI sinun / työnantajasi ja meidän välisen sopimuksen täytäntöönpano ja/tai toimenpiteisiin ryhtyminen tällaisen sopimuksen tekemiseksi sinun pyynnöstäsi.

3.8    Voimme käsitellä tapahtumiin, kuten meiltä hankkimiesi tuotteiden ja palveluiden ostamiseen, liittyviä tietoja, joita annat meille ja/tai joita saamme sivustomme tai palveluidemme kautta (”tapahtumatiedot”). Tapahtumatiedot voivat sisältää yhteystietosi, korttitietosi ja tapahtumaan liittyviä tietoja. Tapahtumatietoja voidaan käsitellä ostettujen tuotteiden ja palveluiden toimittamiseen ja asianmukaisen arkiston ylläpitämiseen tapahtumista. Oikeusperusta käsittelylle on sinun / työnantajasi ja meidän välisen sopimuksen täytäntöönpano ja/tai toimenpiteisiin ryhtyminen tällaisen sopimuksen tekemiseksi sinun pyynnöstäsi ja oikeutetut etumme, kuten etumme hallita sivustoamme, yritystämme ja palveluitamme asianmukaisesti.

3.9    Voimme käsitellä tietoja, joita annat meille tilataksesi sähköposti-ilmoituksia, uutiskirjeitä ja digitaalisia ilmoituksia, kuten mobiililaitteeseesi Crowst-mobiilisovelluksen kautta lähetettäviä pikailmoituksia (”ilmoitustiedot”). Ilmoitustietoja voidaan käsitellä oleellisten ilmoitusten ja/tai uutiskirjeiden lähettämiseen sinulle. Oikeusperusta käsittelylle on sinun suostumuksesi TAI sinun / työnantajasi ja meidän välisen sopimuksen täytäntöönpano ja/tai toimenpiteisiin ryhtyminen tällaisen sopimuksen tekemiseksi sinun pyynnöstäsi ja oikeutetut etumme, kuten etumme hallita sivustoamme, yritystämme ja palveluitamme asianmukaisesti.

3.10  Voimme käsitellä meille lähettämiesi viestien sisältämiä tai niihin liittyviä tietoja (”kirjeenvaihtotiedot”). Kirjeenvaihtotiedot voivat sisältää viestin sisältöä ja viestiin liittyvitä metatietoja. Sivustomme luo sivuston yhteydenottolomakkeita käyttämällä tehtyihin viesteihin liittyvät metatiedot. Kirjeenvaihtotietoja voidaan käsitellä yhteydenpitoon sinun kanssasi ja tietojen säilyttämiseen. Oikeusperusta käsittelylle ovat oikeutetut etumme, toisin sanoen sivustomme, yrityksemme, palveluidemme ja asiakkaittemme kanssa tapahtuvan yhteydenpidon asianmukainen hallinta.

3.11  Voimme tarvittaessa käsitellä tässä käytännössä määriteltyjä henkilötietojasi oikeudellisen vaateen perustelemiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tuomioistuimessa tai hallinnollisessa menettelyssä tai tuomioistuimen ulkopuolisessa menettelyssä. Oikeusperusta käsittelylle ovat oikeutetut etumme, toisin sanoen suojata ja puolustaa laillisia oikeuksiamme, sinun laillisia oikeuksiasi ja muiden laillisia oikeuksia.

3.12  Voimme tarvittaessa käsitellä tässä käytännössä määriteltyjä henkilötietojasi hankkiaksemme tai ylläpitääksemme vakuutuksia, hallitaksemme riskejä tai saadaksemme asiantuntijoiden neuvoja. Oikeusperusta tälle ovat oikeutetut etumme, toisin sanoen yrityksemme asianmukainen suojaaminen riskeiltä.

3.13  Tässä kappaleessa 3 esitettyjen nimenomaisten tarkoitusten lisäksi voimme käsitellä henkilötietojasi, jos niiden käsittely on tarpeen meitä koskevan laillisen velvoitteen noudattamiseksi tai suojataksemme elintärkeitä etujasi tai muun luonnollisen henkilön laillisia etuja.

3.14    Älä anna meille kenenkään toisen henkilön henkilötietoja, ellemme kehota sinua niin tekemään.

4. Henkilötietojen antaminen toisille

4.1 Emme koskaan paljasta henkilötietojasi yrityksemme asiakkaille ilman erillistä, nimenomaista ja dokumentoitua suostumustasi.

Ellei toisin ole ilmoitettu, yrityksemme asiakkaat jotka tekevät tutkimuksia Crowst-palvelua käyttämällä, näkevät tutkimustulokset vain yhdistettyjen, segmentoitujen yleisten massatietojen tasolla. He eivät saa käyttöönsä palveluidemme käyttäjien henkilötietoja (esim. nimiä, sähköpostiosoitteita jne.) Asiakkaamme eivät voi tunnistaa tiettyä henkilöä käytössään olevien tietojen perusteella.

4.2 Voimme paljastaa henkilötietojasi yritysten ryhmämme jäsenille, toisin sanoen tytäryhtiöillemme, konsernin emoyhtiölle ja kaikille sen tytäryhtiöille siinä määrin kuin se on kohtuullisen tarpeellista tässä käytännössä esitetyille tarkoituksille ja oikeusperustalle.

4.3 Voimme paljastaa henkilötietojasi vakuutuksenantajillemme ja/tai neuvonantajillemme siinä määrin kuin se on kohtuullisen tarpeellista vakuutusten hankkimiseksi tai ylläpitämiseksi, riskienhallitsemiseksi, neuvojen saamiseksi tai oikeudellisten vaateiden perustelemiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tuomioistuimessa tai hallinnollisessa menettelyssä tai tuomioistuimen ulkopuolisessa menettelyssä.

4.4 Voimme paljastaa IP-osoitteesi, maantieteellisen sijaintisi ja GPS-tiedot, selaintyyppisi ja -versiosi, käyttöjärjestelmäsi, laitetunnuksesi, viitelähteen, käynnin pituuden, sivujen katsontakerrat ja sivuston siirtymispolun sekä tietoja palvelun käytön ajoituksesta, taajuudesta ja mallista, nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, profiilikuvasi, sukupuolesi, syntymäaikasi, siviilisäätysi, yhteiskunnallisen asemasi, kiinnostuksenkohteesi ja harrastuksesi, koulutustaustasi, työllisyystilanteesi, kulutus- ja ostokäyttäytymisesi, yksilölliset ominaisuutesi ja luonteenpiirteesi, palvelua käyttäessäsi julkaisemiasi kuvia ja muuta sisältöä toimittajillemme, yhtiökumppaneillemme tai alihankkijoillemme (www.nemesys.fi) siinä määrin kuin on kohtuullisen tarpeellista sivustomme ylläpitämiseksi, palveluidemme tarjoamiseksi ja kehittämiseksi, sivustomme ja palveluidemme turvallisuuden takaamiseksi, tietokantojemme varmuuskopioiden ylläpitämiseksi ja yhteydenpitämiseksi sinun kanssasi. Käsittelyn oikeusperustan muodostavat oikeutetut etumme, kuten sivustomme ja yrityksemme asianmukainen ylläpito TAI sinun / työnantajasi ja meidän välisen sopimuksen täytäntöönpano ja/tai toimenpiteisiin ryhtyminen tällaisen sopimuksen tekemiseksi sinun pyynnöstäsi.

4.5 Maksupalveluidentarjoajamme, Presentcard.fi, GoGift.com ja Oy Vassvik Ab, voivat käsitellä sivustoomme, palveluihimme ja liiketoimintaamme liittyviä rahallisia tapahtumia. Jaamme tapahtumatietoja ja Crowst-sovelluksen lahjakorttimaksujen tietoja maksupalveluidentarjoajiemme kanssa vain siinä määrin kuin on tarpeen saamisiesi tai maksujesi käsittelemiseksi, maksujen hyvittämiseksi ja maksuihin ja hyvityksiin liittyvien valitusten ja tiedustelujen käsittelemiseksi.

4.6 Tiedustelusi luonteen, tavoitteen ja tarkoituksen perusteella voimme paljastaa tiedustelutietojasi yhdelle tai useammalle valituista kolmannen osapuolen tavaran- ja palveluidentoimittajistamme, jotta he voisivat ottaa sinuun yhteyttä tarjotakseen, markkinoidakseen ja/tai myydäkseen sinulle oleellisia tuotteita ja/tai palveluita. Emme tee näin, ellet niin nimenomaisesti pyydä tiedustelussasi. Kolmannet osapuolet toimivat rekisterinpitäjinä ja tietojen käsittelijöinä meidän heille toimittamiemme tietojen suhteen. Kolmansien osapuolten omat tietosuojakäytännöt hallitsevat kolmannen osapuolen henkilötietojesi käyttöä.

4.7 Tässä kappaleessa 4 esitettyjen nimenomaisten henkilötietojen käsittelyskenaarioiden lisäksi voimme käsitellä henkilötietojasi, jos niiden käsittely on tarpeen meitä koskevan laillisen velvoitteen noudattamiseksi tai suojataksemme elintärkeitä etujasi tai muun luonnollisen henkilön laillisia etuja. Lisäksi voimme paljastaa henkilötietojasi, jos niiden paljastaminen on tarpeen oikeudellisen vaateen perustelemiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tuomioistuimessa tai hallinnollisessa menettelyssä tai tuomioistuimen ulkopuolisessa menettelyssä.

5. Antamasi tiedot

5.1 Voit halutessasi paljastaa tietoja itsestäsi osallistumalla käyttäjien tuottaman sisällön julkaisuun Crowstin julkisten kanavien kautta. Ymmärrät, että henkilötiedot, jotka lähetät julkaistaviksi sivustomme tai muiden julkisten kanavien kautta (esim. sosiaalinen media, julkiset foorumit, blogit, keskusteluryhmät), voivat olla saatavilla internetin välityksellä kaikkialla maailmassa. Me emme voi estää tällaisten henkilötietojen käyttöä (tai väärinkäyttöä). Tällaisille henkilötiedoille ei voida taata yksityisyyttä tai luottamuksellisuutta.

6. Henkilötietojen säilyttäminen ja poistaminen

6.1 Kappaleessa 6 esitetään tietojen säilytyskäytännöt ja menetelmä.

6.2 Oikeuksiesi ja vapautesi turvaamiseksi hallussamme olevia henkilötietoja, joita käsittelemme johonkin tarkoitukseen tai tarkoituksiin, ei säilytetä kauemmin kuin on tarpeen kyseistä tarkoitusta tai tarkoituksia varten.

6.3 Säilytämme henkilötietojasi seuraavasti:

(a)    Tiedustelutietoja, tapahtumatietoja, ilmoitustietoja ja kirjeenvaihtotietoja ei säilytetä kauemmin kuin on tarpeen niitä tarkoituksia varten, joita varten henkilötietoja käsitellään.

(b)    Käyttötietoja, tilitietoja, profiilitietoja, palvelutietoja ja julkaisutietoja ei säilytetä kauemmin kuin on tarpeen niitä tarkoituksia varten, joita varten henkilötietoja käsitellään, ottaen huomioon niin tilastolliset tarkoitukset, tutkimustoiminnan sekä sivustomme ja palveluidemme asianmukaisen hallinnan.

6.4 Rajoittamatta tämän kappaleen 6 muiden ehtojen soveltamista, voimme säilyttää henkilötietojasi, jos niiden säilyttäminen on tarpeen meitä koskevan laillisen velvoitteen noudattamiseksi tai suojataksemme elintärkeitä etujasi tai muun luonnollisen henkilön laillisia etuja.

7. Muutokset

7.1 Voimme päivittää tätä käytäntöä aika ajoin julkaisemalla uuden version sivustollamme.

7.2 Sinun tulee käydä toisinaan tällä sivulla tarkistaaksesi, että hyväksyt tähän käytäntöön mahdollisesti tehtävät muutokset.

7.3 Ilmoitamme Crowst-mobiilisovelluksen käyttäjille tähän käytäntöön tehtävistä muutoksista uutiskirjeellä.

8. Sinun oikeutesi

8.1    Tässä kappaleessa 8 olemme laatineet yhteenvedon oikeuksista, joita sinulla on tietosuojalain nojalla. Pääasialliset oikeutesi tietosuojalainsäädännön mukaan ovat:

(a)    oikeus tutustua

(b)    oikeus oikaista

(c)     oikeus poistaa

(d)    oikeus rajoittaa käsittelyä

(e)    oikeus vastustaa käsittelyä

(f)     oikeus tietojen siirrettävyyteen

(g)    oikeus valittaa valvontaviranomaiselle

(h)    oikeus peruuttaa suostumus

8.2    Voit pyytää meitä toimittamaan sinulle hallussamme olevat itseäsi koskevat henkilötiedot. Tätä tarkoitusta varten, ja suojataksemme yksityisyytesi asianmukaisella henkilöllisyytesi todistuksella, edellytämme valokopion passistasi tai muusta Suomen lakien mukaisesti oikeudellisesti pätevästä henkilötodistuksesta. Voit lähettää pyyntösi meille sähköpostilla yhdessä henkilötodistuksesi valokopion kanssa (sähköpostin liitteenä) seuraavaan osoitteeseen: support@crowst.com. Edellyttäen, että muiden oikeuksia ei loukata, toimitamme sinulle kopion henkilötiedoistasi yhden kuukauden kuluessa.

8.3    Sinulla on oikeus oikaista itseäsi koskevat virheelliset henkilötiedot ja, ottaen huomioon käsittelyn tarkoituksen, täydentää itseäsi koskevat puutteelliset henkilötiedot.

8.4    Joissakin olosuhteissa sinulla on oikeus poistaa henkilötietosi ilman aiheetonta viivytystä. Tällaisia olosuhteita ovat: henkilötiedot eivät enää ole tarpeen suhteessa tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty tai muuten käsitelty; peruutat suostumuksesi suostumukseen perustuvaan käsittelyyn tai käsittelyyn suoramarkkinointia varten. Poisto-oikeuteen kuuluu kuitenkin poissulkemisia. Yleisiin poissulkemisiin sisältyvät tapaukset, joissa käsittely on välttämätöntä: sananvapauden ja tiedonvälityksen vapauden käyttämiseksi; lakiin perustuvan velvoitteen noudattamiseksi; oikeudellisen vaateen perustelemiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

8.5    Joissakin olosuhteissa sinulla on oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä. Tällaisia olosuhteita ovat: kyseenalaistat henkilötietojen paikkansapitävyyden; käsittely on laitonta, mutta vastustat tietojen poistamista; me emme enää tarvitse henkilötietoja käsittelyn tarkoituksia varten, mutta sinä tarvitset henkilötietoja oikeudellisten vaateiden perustelemiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi; ja olet vastustanut käsittelyä, ja vastustuksen vahvistusta odotetaan. Jos käsittelyä on vastustettu näillä perusteilla, voimme jatkaa henkilötietojesi säilyttämistä. Käsittelemme niitä vain: sinun luvallasi; oikeudellisten vaateiden perustelemiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi; toisen luonnollisen tai oikeushenkilön oikeuksien puolustamiseksi; tai tärkeää yleistä etua koskevista syistä.

8.6    Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä erityistilanteesi perusteella, mutta vain siinä määrin että oikeusperusta käsittelylle on, että käsittely on välttämätöntä: yleisen edun hyväksi suoritettavan tehtävän suorittamiseksi tai meille myönnetyn julkisen vallan käyttämiseksi; tai meidän tai kolmansien osapuolten oikeutettujen etujen tavoittelemiseksi. Jos esität vastustuksen, me lopetamme henkilötietojen käsittelyn, ellemme voi esittää käsittelylle pakottavia syitä, jotka syrjäyttävät sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi, tai jos käsittely tapahtuu oikeudellisten vaateiden perustelemiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

8.7    Jos olet sitä mieltä, että henkilötietojesi käsittely on tietosuojalainsäädännön vastaista, sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojasta vastuussa olevalle valvontaviranomaiselle. Voit tehdä valituksen EU-maassa, jossa asut vakituisesti, jossa työskentelet tai jossa väitetty loukkaus tapahtui.

8.8    Siltä osin kuin oikeusperusta henkilötietojesi käsittelylle on suostumuksesi, sinulla on oikeus peruuttaa suostumus milloin vain. Tämä merkitsee, että Crowst-tilisi (Crowst-mobiilisovelluksen käyttäjätunnus ja/tai Crowst Dashboardin käyttö) suljetaan etkä voi enää käyttää palveluita. Peruutus ei vaikuta ennen peruutusta tapahtuneen käsittelyn laillisuuteen.

8.9    Voit käyttää henkilötietoihisi liittyvitä oikeuksiasi lähettämällä meille kirjallisen ilmoituksen sähköpostilla:

  • Osoite Crowst-mobiilisovelluksen käyttäjille ja yksityisille tiedusteluille: support@crowst.com
  • Osoite ammattimaisille / B2B-tiedusteluille: contact@crowst.com

9. Palveluntarjoajiemme käyttämät evästeet

9.1 Palveluntarjoajamme käyttävät evästeitä, ja evästeitä voidaan tallentaa tietokoneellesi käydessäsi sivustollamme.

9.2 Käytämme Google Analyticsiä analysoidaksemme sivustomme käyttöä. Google Analytics kerää tietoa sivuston käytöstä evästeiden avulla. Kerättyjä sivustoomme liittyvitä tietoja käytetään raporttien luomiseen sivustomme käytöstä. Googlen tietosuojakäytäntö on luettavissa osoitteessa: https://www.google.com/policies/privacy/.

9.3 Käytämme ActiveDemandia analysoidaksemme sivustomme käyttöä ja pitääksemme yhteyttä yrityksemme käyttäjiin. Kerättyjä sivustoomme liittyvitä tietoja käytetään raporttien luomiseen sivustomme käytöstä sekä yhteydenpitoon ja markkinointiin. ActiveDemandin tietosuojakäytäntö on luettavissa osoitteessa: https://www.activedemand.com/privacy-policy/

10. Lasten yksityisyyttä koskeva erityismaininta

GDPR:n ja Suomen maakohtaisten asetusten mukaisesti Crowst-mobiilisovelluksen käyttäjien tulee olla vähintään kolmetoistavuotiaita (13). Crowst ei tietoisesti kerää alle 13-vuotiaiden lasten henkilötietoja. Jos Crowst saa tietää, että Crowst on tahattomasti kerännyt alle 13-vuotiaiden lasten henkilötietoja, suorittaa Crowst kohtuullisia toimenpiteitä poistaakseen tällaiset henkilötiedot Crowstin arkistoista pikaisesti.

11. Meidän tietomme

11.1  Tämä sivusto, Crowst Dashboard, Crowst-mobiilisovellus ja niihin liittyvät palvelut ovat Crowst Oy:n omistamia ja ylläpitämiä.

11.2  Meidät on rekisteröity Suomessa yritystunnuksella 2718808-2, ja kotipaikkamme sijaitsee osoitteessa Mannerheimintie 39A 17, 00250 Helsinki.

11.3  Päätoimipaikkamme sijaitsee osoitteessa Hämeentie 15, 00500 Helsinki.

11.4  Voit ottaa meihin yhteyttä:

(a) Osoite Crowst-mobiilisovelluksen käyttäjille ja yksityisille tiedusteluille: support@crowst.com

(b) Osoite ammattimaisille / B2B-tiedusteluille: contact@crowst.com

12. Tietosuojavaltuutettu

Tietosuojavaltuutettumme yhteystiedot ovat: Richard Jerome, sähköposti: richard.jerome@crowst.com